Jag var helt lyrisk efter första längdskidpasset i söndags; även om jag tycker att skejt är en rejält utmaning. Jag var så pass till mig att jag faktiskt köpte mig ett par nya vallningsfria längdskidor för klassisk stil också; ett par Fischer RCS twin skin race classic längdskidor. Så nu ska jag inte behöva valla något fäste alls när jag vill åka längd.

I tisdags var jag i Trillevallen på studiebesök och jag vill verkligen testa deras längdspår i vinter; jag tror att de är de enda spåren i Åre kommun som inte har spåravgift. Trillevallen är överlag en liten pärla. Såhär fint var det i somras på toppen av Välliste!

Det finns mycket längdskidåkning att åka i Åre. Och det finns riktigt duktiga längdskidåkare! Lina Korsgren är elitåkare som tävlar för Åre och som vann prologen i Visma Ski Classics (långloppscupen) – och Johanna Ojala som är hela svenska folkets längdexpert i Vinterstudion bor i Undersåker.

Johanna auktionerar ut sina bästa skidtips till förmån för Musikhjälpen; skynda dig att klicka in här för auktionen tar slut idag! Musikhjälpens insamling går i år till klimatkatastrofernas offer och alla pengarna från Johanna Ojalas auktion stoppas rätt ner i den insamlingsbössan.

Läs det här också:

> Om när jag hängde en hel dag med Charlotte Kalla

> Last kiss good bye

> Längdskidåkning i Ullådalen med vännerna

längdspår i Ullådalen längdspår i Ullådalen längdspår i UllådalenBilder från en tur i Ullådalen från i februari

0