Ni är så många, många som önskat en pod om psykisk ohälsa – så jag spelade in ett sådant avsnitt. Det första. För OJ vad det är svårt att prata om psykisk ohälsa – eftersom det är så brett! Därför kommer det bli många, många fler avsnitt utifrån olika vinklar.

Jag pratar med min vän Ella, samma vän som är med på podden om vänskap. Såhär ser vi ut när vi hänger – det är många som säger att vi är lika!

I podden pratar vi om vad psykisk ohälsa är, vad vi har för egna erfarenheter av psykisk ohälsa – och hur det är att gå till en psykolog. Vi pratar om att vara en bra förebild i sociala medier och om stressen och pressen och att må dåligt kan vara en fullkomligt sund reaktion. Jag är bitvis ute på djupt vatten i samtalet, men Ella är där och räddar upp mig gång efter annan. Hon är blivande psykolog och kommer bli fantastiskt bra i den yrkesrollen tror jag.

Mindfulness appen är med som sponsor till det här podavsnittet och istället för att ta en löprunda, testa att vara still istället och lyssna inåt – till den hälsa som du har inombords. Appen hjälper dig hur du ska göra och hur du ska tänka. Det är skönt – lite som den mentala biten av yin yoga.

Just yin är en av mina favorityogaformer just för det inre lugn som det ger; effekten av meditation är liknande. Det är svårt att beskriva känslan; det är som en aha-upplevelse som går lite i slowmotion ungefär. Det finns inget konkret i hjärnan men den mår ändå väldigt bra. Om jag skulle beskriva känslan med ett enda ord så är det välbefinnande.

Mindfulness Appen finns att ladda hem via App Store och Google PlayGenom appen kan du följa med på guidade meditationer som är 3 minuter – eller längre. Du kan också välja tysta meditationer eller vem som ska guida dig genom meditationen.

träningsglädje talks BLOGG

0