Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Året som gick – mina målsättningar

I slutet av 2014 skrev jag det här inlägget med mina målsättningar inför 2015. Jag tänkte att vi skulle se hur det gick; för 2015 är året då jag började blicka bakåt – för att det ska gå ännu bättre framåt.

Hur brukar ni göra med nyårslöften och målsättningar? Blickar ni hela tiden framåt eller kikar ni bakåt också för att se hur det gått med det som var? Jag är nyfiken på hur ni andra gör!

Jag delade in mina mål i olika kategorier: för konceptet ”träningsglädje”, för min hälsa, upplevelser, yrkesmässigt och en punkt jag kallade för ”övrigt”. Detta var vad jag siktade mot:

TRÄNINGSGLÄDJE

> Fördjupa min internationella satsning och mitt nätverkande utanför Sveriges gränser och förtydliga mitt bloggande och mitt bloggjag.

Så blev det: jag satsade rätt intensivt mot detta under första halvåret. Men sedan kom erbjudandet från Metro; att blogga för Metro Mode och dessutom bli skribent för Metro Mode Hälsa så då lade jag om kursen.

> Intensifiera podden Träningsglädje TALKS och ge den mer kärlek.

Så blev det: min podcast går bra och under hösten har jag bland annat poddat med Charlotte Kalla (i en av få podintervjuer hon gjort). Jag har en dröm om min pod som jag inte tagit action på under 2015 men som jag ska göra mer research inför under kommande år!

> Konkretisera och utvärdera om mitt koncept som jag länge haft i huvudet, som involverar tryckta pärmar och föreläsningsturné, är något jag ska ta action på – och hur det i sådana fall ska formas och förverkligas.

Så blev det: den här punkten har jag inte alls hunnit med, kanske gör jag något av det under 2016 – kanske inte. Just nu har detta inte högsta prioritet.

Fortsätta med och framförallt utveckla The Freedom Series.

Så blev det: check på denna! För visst har ni sett min skidfilm och den här maxade sommarfilmen?

HÄLSA

> Sänka prestationskraven på mig själv och sänka de krav som jag lägger på andra. Mer ”good enough” i mitt liv när det gäller sådant som jag själv inte kan påverka. Men givetvis fortsätta leverera över förväntningar på det stora hela. Den mentala balansen är klurig.

Så blev det: jag tycker att jag fått perspektiv på just detta även om jag behöver påminna mig om det rätt så ofta fortfarande.

> Åtgärda ryggen. Detta har jag jobbat med hela 2014 och ännu har ingen expert hittat lösningen. Mitt liv står inte och faller med en orörlig rygg men styrketräningen och mycket av den högintensiva träningen har gått i stå de senaste 12-24 månaderna på grund av den.

Så blev det: YES! Jag vet vad jag ska göra, nu gäller det bara att jag gör det. Det handlar i stort om att skapa nervbanor till muskler som jag just nu inte använder; eftersom de vägarna liksom vuxit igen. En fantastiskt rolig grej är att min rygg mådde extremt bra av att rida. Otippat på förhand men logiskt i efterhand; när jag rider så jobbar jag med de där musklerna vars nervbanor till dem vuxit igen…

> Träna mer. 2014 var ett fint upplevelseår men jag vill ha mer fokus och disciplin i mitt liv.

Så blev det: 2015 blev ett fint upplevelseår det med. Jag har haft både fokus och disciplin det här året, men jag behöver nog mycket av allt tror jag. Här skrev jag om träningsåret 2015!

UPPLEVELSER

> Cykla mer. Landsväg och cross, hela året.

Så blev det: nja, jag är inte jättenöjd med hur det blev med den här målsättningen. Jag vill cykla ännu mer och önskar att jag hade gjort det!

Springa mer och utgå från den här drömlistan.

Så blev det: är det något jag gjort under 2015 så är det att ha sprungit många kilometer drömstig. Kolla här bara! Men, det finns stigar kvar att springa…

> Fortsätta med SUP, stand up paddling, i sommar.

Så blev det: jag köpte mig en riktigt bra SUP-bräda i somras och det visade sig att min hund också gillade den. Men det blev på tok för lite ändå!

> Gå utanför boxen mer. Lite otydligt men det är glasklart i mitt huvud så det kommer bli mer konkret för er när jag agerar på det, för det hamnar givetvis i bloggen.

Så blev det: yes, jag har varit på fjället i snöstorm och trotsat mörkret och stoppat in mer spänning i min vardag. Det var lite sådant; att gå utanför bekvämlighetsboxen, som denna målsättning handlade om.

YRKESMÄSSIGT

> Gräva ner mig i e-commerce för att utveckla mina digitala kompetenser. Jag har funderat länge på exakt vad jag vill bli bättre på och e-handel känns som en brunn som blir djupare och djupare samtidigt som den svämmar över med potential.

Så blev det: nja, denna får jag underkänt på.

> Jag har också, för första gången, satt ett inkomstmål. Inte i lön men i omsättning utifrån mitt företag. Pengar är inte, och har inte varit, min största drivkraft så detta mål är mest relevant när jag känner att pengar är kul. Mina tydligaste drivkrafter är frihet och utveckling – men pengar behövs. Jag tycker inte att det är fult att tjäna pengar så länge man gör bra saker med de pengar man tjänar (något som jag pratade om i den här podden).

Så blev det: året har varit ett steg framåt räknat i kronor och jag köpte mig en ny bil som en belöning för många timmars hårt slit.

ÖVRIGT

Se mer film.

Så blev det: det har inte blivit 52 filmer som jag först tänkte mig men nog har det blivit runt 15 i alla fall – den jag minns mest är The secret life of Walter Mitty.

snäcksjöns islandshästar östhammar sara IMG_5046 stranden ottsjön träningsglädje sara rönne IMG_2243 sara träningsglädje tegefjäll röhnisch craft IMG_9531 sara rönne traningsgladje.sesara rönne träningsglädje

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • 2015 var ett härligt år! Jag blickar tillbaka och ser vad som blev som jag tänkte, och vad som inte blev det. Det är lika spännande att reflektera över båda delar tycker jag. Mitt 2015 var kanske väl ambitiöst men det gör samtidigt inte mig något om jag inte uppnår alla mål jag satt. Det viktigaste är att de tar mig i rätt riktning. 2016 har inte riktigt landat för mig heller och jag vill inte hosta upp min vision bara för att det råkar vara nyårsafton imorgon. Det får helt enkelt vänta några dagar till… Kram

  Nellie 2015-12-30 23:09:02 http://www.flyinghippo.se
  Svara
  • Svar på Nellies kommentar.

   jag är med på vad du menar. jag funderar på att använda ledord för 2016 istället för konkreta mål…

   Sara Rönne 2015-12-30 23:14:47
   Svara
 • Ett händelserikt år!
  Och det där med att sätta mål: Det är normalt att inte nå alla 100 %, men har man siktat högt når man ändå jäkligt långt! 🙂

  Kram M

  Rund är också en form! 2015-12-30 20:57:12 http://rundarocksaenform.wordpress.com
  Svara
 • Kul att läsa om ditt år! Jag blev väldigt nyfiken på din rygg. Jag är så trött på min egen, sjukgymnastik och rehab till förbannelse har inte funkat och inte mer återhämtning heller. Funderar på hur jag ska gå vidare, ridning har inte stått på min åtgärdslista men gärna för mig, det är ju sååå härligt:)

  Frida 2015-12-30 19:33:11
  Svara
  • Svar på Fridas kommentar.

   ja, kroppen alltså – så svårt att förstå sig på. men det är skönt att veta att jag inte är skadad och att det inte är fel på vare sig muskler eller rörlighet; det är bara nervbanorna som ska tränas in och aktivera rätt muskler! för mig har det funkat att ligga på golvet med benen på en stol och andas på ett visst sätt också; men ridningen var ju mycket roligare. 🙂

   Sara Rönne 2015-12-30 21:49:33
   Svara
 • VIlket år du haft! Skitkul att läsa och det är rätt tydligt att det man ställer in hjärnan på oftast inträffar, i någon form. Såååå nyifken på ditt 2016!

  Katta - Bucketlife 2015-12-30 10:21:12 http://www.bucketlife.se
  Svara
  • Svar på Katta - Bucketlifes kommentar.

   jag är också nyfiken på mitt 2016; har liksom inte riktigt hittat rätt i var jag vill känner jag. magkänslan har inte ropat jaaaaa ännu…

   Sara Rönne 2015-12-30 13:12:57
   Svara
 • Vilket härligt och inspirerande inlägg! Jag satte några mål för mig själv det här året och har följt upp de flesta under året. För mig känns det inte relevant att sätta mål om man inte följer upp dem, samtidigt måste man kunna revidera och värdera om målen under tiden som går. Saker händer ju som gör att man får ändra kurs ibland 🙂
  Har inte satt upp ngt för 2016 ännu men inser nu att det börjar bli dags. Ska nog tjuvkika lite på dina för det här året och få lite inspiration!!

  Eva 2015-12-30 08:47:24
  Svara
  • Svar på Evas kommentar.

   jag är också den typen som vill ha mål som jag faktiskt kan nå, och som jag på riktigt vill nå. 🙂

   Sara Rönne 2015-12-30 13:13:23
   Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Vanja Wikström
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk