Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Julbad i vedeldad badtunna

En av de skäl till varför jag gillar julen är att vi är bra på att forma den till det vi vill. Vissa saker har satt sig som traditioner medan andra saker kommer och går lite som vi känner för. Det blir tredje året som vi har vinprovning på juldagen – men första året som några av oss samlas i badtunnan i mörkret om kvällarna och tittar på stjärnorna och dricker bubbel.

Till vårt hus i Hälsingland där min mammas mormor och morfar drivit jordbruk och mjölkat kor och transporterat timmer med häst och vagn och där det doftade nybakad kubb i köket har min mamma köpt en badtunna som när det är ljust ståtar med utsikt över skog och åkrar ner mot älven och forsen som hörs i bakgrunden när världen runt omkring är tyst.

Igår invigde vi badtunnan och skålade i fjällöl från Ottsjö Brygghus. Ikväll blir det istället franska bubblor!

Badtunnan kommer från Hälsinge Badtunnor och man skulle ju vilja ha en sådan lite överallt; vid bryggan i skärgården eller vid foten av fjället längre norröver. Om det finns något jag är lite extra nöjd över så är det att mamma köpte en badtunna med belysning som går i olika färger. Och så är det mysigt att vi värmer upp vattnet med ved.

Den här dagen för jul har annars mest bestått av julfix. Jag har försökt mig på att göra saffranskola och en vit chokladtryffel med lime. Pappa lägger in några sillar och mamma gör grönkålspaj och bakar knäckebröd. I bakgrunden hörs julmusik och den där granen som vi tog igår står utanför dörren och väntar på att få komma in. Kvällen kommer att bli mysig och sen precis som det ska vara en sådan här dag. Paketen väntar på rim och så var det den där champagnen som ligger på vänt inför kvällens julbad.

Badtunna - vedeldad. Från Hälsinge Badtunnor. Badtunna - vedeldad. Från Hälsinge Badtunnor.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Det är en sådan vi ska ha! Kan du inte skicka till mig modell osv!

  Jessica 2015-12-26 18:42:26 http://www.jessicaclaren.com
  Svara
 • Fantastiskt med bad och bubblor! God jul Sara!!!

  Ida 2015-12-24 05:05:55 http://mittaktivaliv.com
  Svara
 • Riktigt mysigt! Jag gillar också att skapa egna traditioner, framförallt sådana som inte kräver så mycket arbete!

  Kari 2015-12-23 22:51:05 http://Forskojsskull.se
  Svara
 • Vi köpte en vedeldad tunna när vi bodde i hus (gick all in), men måste erkänna att vi tyckte att det tog alldeles för mycket tid och energi att elda tills det blev tillräckligt varmt. Till nästa boende blev det eluppvärmd jacuzzi istället…

  Resfredag/Annika 2015-12-23 20:27:11 http://www.resfredag.se
  Svara
 • Åh det ser härligt ut. God jul Sara, jag hoppas och tror att du gör dig precis den julen som du önskar. Kram!

  Anna Jansson 2015-12-23 20:18:35 http://www.annamjansson.se
  Svara
 • Det låter helt fantastiskt! Och det ser så mysigt ut. Jag tänker som dig kring julen, att göra den till det man vill. (I år blir det dock inte riktigt så för mig i och med att vi är bortresta men annars…). Mys står överst på vår lista över en lyckad jul.
  Imorgon gissar jag att vi kommer hänga en del på stranden och på kvällen äter vi någon mat som vi är sugna på (finns ingen traditionell julmat här, utan det är på nyår som det är fest och traditionell mat). Det blir en helt annorlunda julafton, men myset kommer finnas kvar!

  Malin 2015-12-23 19:57:51
  Svara
 • Det der så jo bare helt fantastisk ut! Har sittet i jacussi under nordlyset, det var også rimelig fantastisk 🙂

  L 2015-12-23 19:21:34
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Vanja Wikström
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk