Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Vinterpodden

Nu är den här: vinterpodden. Alla mina tankar om vintern och sådant jag vill göra – och tio tips till dig på bra saker att göra i vinter oavsett var i Sverige du är. Allra bäst gillar jag nog tips 8; det är verkligen ett riktigt guldtips. Blir du nyfiken nu? Ja men in och lyssna då!

> Här finns alla tidigare avsnitt i podden och länkar var du kan lyssna!

I podden pratar jag en del om att den meditativa effekten av 20 km löpning i fjällen är ungefär som tre minuter i mindfulness appen. Appen görs av företaget Mind Apps som är sponsor till min pod.

Jag fokuserar sällan på prestationsträning. Istället vill jag använda träningen för att må bättre; fysiskt men framförallt mentalt. Jag orkar göra allt det jag gör tack vare min träning; alla passen jag gör utomhus. Löpningen i bergen eller i skogen och skidåkningen och cyklingen och allt det andra. De träningspassen har en meditativ effekt på mig. De är en fysisk ventil men de fyller också på mitt mindset genom att jag inte behöver tänka alls när jag är ute.

Det är först sedan jag började använda minfulness appen som jag har insett hur mycket mindfulness jag har i min träning. Och vad minfulness gör med mig. Det är genom mindfulness från min kravlösa träning som jag kan vara alert och pigg i alla de projekt som sysselsätter mig i stort sett alla vakna timmar på dygnet.

Det är också mindfulness som har gett mig ett enormt starkt psyke där jag är väldigt inkännande i mitt välmående. Mitt psyke är ett av mina allra bästa verktyg jag plockar fram när jag ska nå ett mål, till exempel springa jättelångt, eller när det börjar bli för mycket stress runt omkring mig och jag inser i tid att jag behöver backa.

Meditation och mindfulness är en investering i sig själv, oavsett om det handlar om tre minuter med appen eller 20 km på fjället. I ett citat så har jag sagt såhär: meditation does for our head what green plants do for the world; it soaks up all the bad stuff and gives goodness back!

Mindfulness Appen finns att ladda hem via App Store och Google PlayGenom appen kan du följa med på guidade meditationer som är 3 minuter – eller längre. Du kan också välja tysta meditationer eller vem som ska guida dig genom meditationen.

pod om hälsa och träning; träningsglädje talks

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Tack för ett härligt och tänkvärt avsnitt! Jag håller med om att avsnitt 8 var ett riktigt bra tips! Men jag tänker också att det är viktigt att lyfta fram att det är lika värdefullt och viktigt för en själv att göra sånna saker, som det är för ”dem” en gör det med/för. Tack för en bra blogg och pod! 🙂

  Sanna 2015-12-18 08:16:35
  Svara
  • Svar på Sannas kommentar.

   verkligen, det är tyvärr något som ses som fult – att man själv mår bra av att hjälpa andra, men jag håller inte med om det. det är väl superbra om vi själva mår bättre av det också!

   Sara Rönne 2015-12-18 09:52:31
   Svara
 • Nu slår jag slag i saken. Du har frestat med mindfullness appen tidigare men nu tror jag det är dags att ladda ner den. Inte för att jag behöver den just nu men när jag är tillbaka i vardagen igen tror jag att den kommer vara till nytta. Såg att det finns två till specialpris på AppStore. Är det något du kan rekommendera? App 1 och app 2. Jag vet inte vad skillnaden är.

  Malin 2015-12-18 01:40:01
  Svara
 • Din podd är så himla bra!

  Frida 2015-12-17 20:50:13 http://fridawallstrom.blogg.se
  Svara
 • Lycka är att yrvaket öppna sin podd-app och se att träningsglädjetalks släppt ett nytt avsnitt

  Tina 2015-12-17 17:30:33
  Svara
 • Kloka kloka du! Ser fram emot att lyssna 🙂 Stor kram!

  Alexandra - starkochglad 2015-12-17 17:11:56 http://www.starkochglad.nu
  Svara
 • Hejsan,
  Jag heter Tove Lindgren och jobbar med ett företag som hjälper bloggare att få betalt för att skriva valfria inlägg inom passande ämnen.
  Om du kan tänka dig att skriva ett inlägg mot betalning så får du gärna maila mig på tove.lindgren@pvmmedia.com så kan jag skicka mer information.
  (Även ni andra som driver bloggar är välkomna att kontakta oss).
  Mvh, Tove

  Tove Lindgren 2015-12-17 13:05:46
  Svara
 • Håller med dig i mycket av det du pratar om i vinterpodden: att vintern blir vad man gör den till, exempelvis. Men så är det ju med allt egentligen, det blir ju vad man gör det till. Mycket har med inställning att göra!

  Har du funderat på videobelysning istället för blixt? Jag gillar det ljuset bättre, även om det inte i alla situationer kan ersätta blixt (svårt att få till riktigt korta slutartider) men ljuset är mjukare (du kan också välja olika färgfilter för kallt/varmt ljus).

  Ser fram emot en nyårspodd med reflektioner över året som gått och hur du ser på året som kommer!

  Diana 2015-12-17 11:48:02
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger