Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Längdskidåkning i Åre Björnen

Det är något så otroligt vintrigt med längdskidåkning. Jag har ju haft jättemånga vinterdagar hittills men ändå är det inte förrän nu; efter jag åkt mina första kilometrar i längdspåret, som jag verkligen känner vintern i kroppen. Åh vad jag älskar årstider!

Jag och Kenth åkte till Åre Björnen framåt kvällskvisten och då var det inte många i spåret. Jag nötte min skejtteknik (det behövs mycket nötande), medan Kenth övade sig på att åka med hund. Även om det inte var så mycket kvalitet i själva åkningen var det härligt att vara ute och jag ser fram emot massor med fler liknande kvällar! …och kanske några morgnar om jag orkar upp i tid.

Fördelen med skejtskidor är att man inte behöver valla. Numer finns det även riktigt bra vallningsfria längdskidor med skintech och jag funderar på att köpa mig sådana skidor, för det här med vallandet är lite av en tröskel även om jag kan tycka det är kul ibland. Fast mest bara ibland. Det finns en enorm fördel i att inte kolla temperaturen innan man beger sig mot spåret, och sedan bara köra. Helt utan krångel!

längdspår Åre Björnen

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
 • Åh jag saknar snön här nere. LIVET att spänna fast skidorna och köra några kilometer i ett krispigt vinterlandskap, det är KVALITETSTRÄNING 🙂

  livetoday 2015-12-16 11:31:14 http://livetoday.webblogg.se/
  Svara
 • Härligt med längdpremiär! Längdåkning är något jag tänkte försöka ge mig på nu i vinter. Fick längdutrustning i födelsedagspresent, så jag ska premiära i Åre nu i jul tänkte jag. Det får bli en sen kväll i något utav de upplysta spåren i Åre för jag har ju verkligen ingen som helst aning om hur man åker 😉 Ser fram emot mer rapportering om status på spåren. Vart skulle du säga är bästa spåret i Åre för en nybörjare att starta i (vanlig klassisk, inte skejt)?

  Diana 2015-12-15 00:01:48
  Svara
  • Svar på Dianas kommentar.

   ooh kul! det finns en platt slinga på 1 km i björnen men där finns det inte elljus. deras 3 km är rätt ok men backigt i början och slutet, då är 5 km bättre för mittenpartiet är platt, men den viker av från 3 km så samma början och slut. prova korta slingan i edsåsdalen kanske? den har elljus och har lätta motlut och nedförslut!

   Sara Rönne 2015-12-15 11:08:28
   Svara
 • Men SÅ härligt! Lyx med snö…

  Frida 2015-12-14 19:13:51 http://fridawallstrom.blogg.se
  Svara
 • Snöööö….jag längtar efter den! Tur att jag kan få vinterkänslan här hos dig iaf 🙂

  Katta 2015-12-14 10:53:59 http://www.bucketlife.se
  Svara
 • Fy vad härligt! Lite annat än det fjun som ligger över Stockholm just nu, men snart är jag också i vita Jämtland <3

  Gillar också att åka ovallat och varvar ofta skejt med klassisk stil. Det är det negativa med skintech eftersom "luddet" biter i så att det är svårt att skejta.

  Anna - Trend o träning 2015-12-14 10:14:29 http://www.trendotraning.se
  Svara
 • Nu blir jag avundsjuk! Vill också åka längdskidor 🙂

  pilla 2015-12-14 08:57:44 http://nouw.com/runwayp
  Svara
 • Åh, så härligt med längdskidor – längtar mig tokig efter att vi ska få snö och skidspår, här är så varmt att det inte ens finns konstsnö…

  Elna 2015-12-14 08:15:54 http://www.healthyliving.se/formcykel
  Svara
 • Jag vill också! Nu håller jag bara tummarna för att Umeå lyckas hosta upp lite snö till jul. Så jag får åka på mina längdskidor från årskurs fem som min pappa kan stå timmar och valla. Det är en tjusning i att vara riktigt ute vad gäller utrustning ibland 🙂

  Anna (orka mera) 2015-12-14 08:12:38 http://piggelina.se
  Svara
 • Åh vad härligt! Det var där i Björnen vi bodde i helgen =)

  Mari 2015-12-13 22:39:18 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Paulina Forsberg