Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Drömlördag

Jag är på god väg att skapa mig en drömlördag även om klockan bara är 13 än så länge. Den här dagen började nämligen med en tur på snöskorna på fjället, och sedan kom jag hem och åt risgrynsgröt med saffran och granatäpplekärnor.

Min drömlördag har inget med att göra att jag bor i Åre och att snö en decemberdag är just det väder man vill ha. Nä, jag tänker att jag skulle ha skapat mig en drömlördag oavsett var jag bor. Hade jag varit i Halmstad (där jag också bor) så hade jag skapat mig en drömlördag med morgontur längs havet och sedan en utflykt till nyöppnade Cirkus Flora och gjort andra drömmiga saker. Och hade jag varit på vårt landställe i Hälsingland hade jag gjort något drömmit där, typ cyklat cx i skogen. Och hade jag varit i Stockholm hade jag köpt finfrukost från bageri och sedan julmyst på Ulriksdal förmodligen.

Att ha en drömlördag handlar om att skapa sig en drömlördag. Det är inget som händer. Ett drömliv händer inte heller.

Igår efter jobbet städade jag ur bastun och knäppte på den. Sedan tog jag med Hazel på en promenad genom byn. Åre by kan vara som vackrast i december med nysnön och alla ljusen. Någon annan kväll ska jag ta med mig kameran och visa allt jag tycker är så drömmigt. När jag kom hem tog jag en kall öl från kylen och satte mig i bastun och tänkte på hur bra jag har det. Tacksamhet.

Den där risgrynsgröten med saffran då? Ja , den såg jag bild på någonstans och så blev jag nyfiken. Så jag kokade risgrynsgröt igår kväll med ett paket saffran i – sedan toppade jag den med jättemycket granatäpplekärnor när jag åt den till frunch efter snöskoturen.

snöskor åre träningsglädje IMG_9740 snöskor åre träningsglädje IMG_9749 snöskor åre träningsglädje IMG_9766saffransgröt med granatäpplekärnor IMG_1893 saffransgröt med granatäpplekärnor IMG_1950

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
 • Väldigt sant det du skriver: att ett drömliv inte skapar sig självt. Det ser ut som en riktigt härlig lördag, härligt med all snö, härligt med snöskoturen. Den där gröten ska jag nog allt testa framöver, jag älskar allt som har med risgrynsgröt att göra, så jag borde gilla den också.

  Clara Edvinsson 2015-12-06 00:03:50 http://www.claraedvinsson.se
  Svara
 • Den där gröten såg ju läcker ut, måste testas 🙂
  Hos mig blir det en härlig söndag efter en härlig lördag!! Mycket pyssel med blommor och mossa idag och i morgon ett besök för första gången hos Cirkus Flora 🙂 Oj vad jag ser fram emot det efter alla deras fina bilder på insta!!!
  Ha en fin söndag!

  Cecilia 2015-12-05 22:45:15 http://www.nouw.com/lyckorus
  Svara
 • Din gröt ser godare ut än min gröt. Synd bara att man inte kan torka granatäpplekärnor!

  Kari 2015-12-05 21:07:21 http://forskojsskull.se
  Svara
 • Grym lördag, och så sant vad det gäller att skapa sig drömdagar. Klokt tänkt!

  Katrin 2015-12-05 20:04:56 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara
 • tack för påminnelse om att man måste SKAPA sig sitt drömliv, det kommer inte bara trilla över en 🙂

  ISA 2015-12-05 19:48:01 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Den där saffransgröten! Måste testas omg.
  Fin lördag 🙂

  Camilla 2015-12-05 17:56:59 http://www.camillatranar.com
  Svara
 • Vilken jävla toppenidé med saffransgröt! Måste testa detta genast ju!!

  Annie 2015-12-05 15:29:27
  Svara
 • Amen !

  Karin 2015-12-05 14:44:42
  Svara
 • En nyfiken fråga – lät du saffranet koka med i gröten från början eller efter en stund?

  Christina J 2015-12-05 14:00:27
  Svara
 • Åh, dina rader behövde jag läsa idag, när regnet strilar ner utanför, sonen är på gymmet och sambon sover i soffan för att vila bort en tung huvudvärk.. och jag liksom kom mig inte för någonting, utan sitter bara här och känner att humöret sjunker. I morse var jag inställd på att fota massor idag, och nu är det redan för mörkt både inne och ute.. och det är ju ingen annans fel än mitt eget. BRA inlägg, Sara 🙂

  KRAM

  Ulrica 2015-12-05 14:00:20 http://hus30.se
  Svara
  • Svar på Ulricas kommentar.

   ja lite så är det. men man behöver å andra sidan inte maxa varje dag utan vara lite snäll mot sig själv också!

   Sara Rönne 2015-12-05 17:00:38
   Svara
 • Det hørtes herlig ut, særlig med all snøen! Her er det mildt og is.

  L 2015-12-05 13:28:39
  Svara
  • Svar på Ls kommentar.

   vädret ändrades hastigt här med, från en minut till en annan: en blötsnöstorm kom in!!

   Sara Rönne 2015-12-05 13:32:24
   Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk