Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nu öppnar Åre!

Idag kom nyheten om att Åre öppnar första liften nu på fredag den 4 december. Det blir premiär i VM8:an – den liften som ligger närmast mig. Jag gissar att det är många som kommer göra en 8 i 8:an på fredag morgon med andra ord!

Under förra helgen gjordes runt 6000 liftåk i Vemdalen som öppnade för säsongen – det är många som är skidsugna!

Även längdspåren har kommit igång så smått. Längst spår finns just nu i Järpen med 5 km klassiskt och skate, men med tanke på att det snöat så mycket det senaste dygnet kan det där ändra sig snabbt. I Edsåsdalen kommer det förresten finnas en reflexbana för längd i vinter!

Jag har precis skickat iväg en artikel till Metro med mina bästa hälsotips till Åre; det finns så mycket mer i den här byn än öl och after ski! Om du är på väg upp så tycker jag att du ska läsa min guide till Åre vinter som jag skrev för någon vinter sedan. Jag uppdaterar den kontinuerligt med nya tips!

Under Luciahelgen är det stor öppningshelg i Åre – Åre Ski Opening. Då öppnar alla restaurangerna och det är stort skidtest i backen. För varje liftåk i VM8:an skänker SkiStar en krona till Musikhjälpen.

Den 12 och 13 december är det alpina världscuptävlingar i Åre. Det är i allmänhet roligt men i år ännu mer kul eftersom Frida Hansdotter har två pallplaceringar från de senaste alpina tävlingarna i USA. Jag hoppas hon ställer till med något riktigt bra på hemmaplan!

Förra året såg det ut såhär på världscuptävlingarna i Åre. En kväll var vi på Supper Åre och åt – ett kul ställe jag gärna går tillbaka till! Annars handlade stora delar av den helgen om att dricka varm choklad och ha det allmänt mysigt!

guide till åre sara rönne träningsglädje

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Alltså vi borde ju premiära ihop OCH åka OCH mysa en massa! NU!

  jessica 2015-12-02 23:38:57 http://www.jessicaclaren.com
  Svara
 • Blev så himla avis när jag såg det här inlägget! Längtar verkligen efter att få åka skidor och hoppas på att det händer i vinter. Blev iaf inspirerad till att ge mig ut i vinternatten – en hel himla mil blev det! Har inte sprungit så långt på flera månader, mest för att jag inte har känt för det. Nu fick jag dock ett sånt himla sug i kroppen och jag tuffade på urstarkt i 10 km längs söder mälarstrands och tantolundens halvfrusna vägar. För en gångs skull sprang jag utan musik, vilket gav mig en massa utrymme att tänka tankar som jag annars inte hinner tänka. Kände att jag lätt hade kunnat fortsätta 5 km till, men det var skönt att komma hem lagom trött. Tack för att du inspirerade till en av de bästa springrundorna på länge!

  Svara
 • Kontrasterna alltså. Vi har inte ens minusgrader. Sverige är bra avlångt och häftigt ibland!

  Anna Jansson 2015-12-01 21:31:27 http://www.annamjansson.se
  Svara
 • Skoj att så både Åre och Vemdalen öppnat. Nu är det skiddags!! Supper vill jag testa snart.

  Katrin 2015-12-01 18:53:47 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara
 • Åh, så härligt när backarna öppnar! Det var alldeles för länge sedan jag åkte iväg på skidresa men nästa år är det dags! Förresten, läste ditt gamla 8-i-8an-inlägg, hur har det gått med din rygg?

  Jessan 2015-12-01 17:45:37 http://jessansworld.blogg.se
  Svara
  • Svar på Jessans kommentar.

   åh, hoppas det blir en toppenresa! var bär det av? min rygg alltså: never ending story. men, det är egentligen inte ryggen det är fel på – jag har bara lite taskigt tränade nervbanor. kortfattat: jag ska träna min djupa core genom att egentligen andas på ett visst sätt. gör jag det så släpper det, en liten stund. mao ska jag andas så ofta. vilket jag inte gjort pga… tråkigt? men, det fascinerande var att när jag åkte morgonpasset så åkte jag urdåligt pga åkte inte med skidorna utan egentligen mot dem – och då använde jag all min muskelkraft på fel sätt. veckan efter åkte jag med skidcoach och hade inte det minsta ont. det var en del hjärnspöken inblandade också och det där mentala är så himla viktigt alltså! kroppen är holistisk!

   Sara Rönne 2015-12-01 17:58:27
   Svara
   • Svar på Sara Rönnes kommentar.

    Vi funderar på att åka till Champoluc men tror eventuellt vi är lite sent ute, boende nära liftarna verkar redan vara fullbokade. Har du varit där? Skönt att du vet vad det är som är fel men förstår känslan, vissa saker (typ rehab) är så trist men välbehövligt! Jag har en förmåga att få låsningar i nacke/rygg titt som tätt, a never ending story, den där kroppen.. 🙂

    Jessan 2015-12-01 19:42:22 http://jessansworld.blogg.se
    Svara
    • Svar på Jessans kommentar.

     Ja! Champoluc har jag varit till – en nyår för några år sedan! Sök på Champoluc och Alagna och Gressoney (grannbyarna) på min blogg så dyker det upp lite inlägg!! Det är ett härligt ställe. Systraribergen åker ju till Gressoney och snön och pisterna är fantastiska. Champoluc är en liten by men med bra mat! Tror jag har skrivit ut vilket ställe vi bodde på också om du söker på Champoluc på bloggen – det var superbra, promenadavstånd till liften!

     Sara Rönne 2015-12-01 19:44:37
     Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Foodjunkie
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Paulina Forsberg