Häromdagen blev det backintervaller på lunchen. Egentligen stod det trappintervaller på schemat (här är min veckoplanering) men jag kom på att jag ville träna på ett annat ställe än där trappan finns (det finns ju inte många trappor i Åre värda ett gäng trappruscher).

Jag tog med mig Hazel och åkte upp till Tegefjäll. Det har blivit ett klassiskt tillhåll för min backlöpning. Framförallt för att det inte är så mycket folk här. Bra ställen för backar kan man nämligen hitta mest överallt här i Åre. Kommer ni ihåg den här gången när jag sprang intervaller i liftgatan? Eller den här drömdagen i sensomras (där syns också vägen jag springer på, fast jag håller till lite längre ner)!

Det blev 9 intervaller med stavar i händerna; jag tänkte att det var en bra grej att få lite överkroppsstyrka också. Backen var medellång och inte jättebrant. Med ”inte jättebrant” menar jag att jag kunde behålla mitt vanliga löpsteg.

9 är ett bra nummer. I mitt huvud delar jag in det som 3+3+3. De första 3 går snabbt att göra, och när jag går in på min fjärde intervall kan jag tänka att nu har jag nästan gjort hälften och efter min femte tänker jag inte ens hälften kvar. När jag kör intervaller handlar nästan allt om att lura hjärnan. Eller ja, så funkar jag när jag springer långpass också tror jag nog.

Ett tips när du springer intervaller är att vila genom att sitta på huk. Att sitta på huk är bra för hela kroppen – prova att googla ”sitta på huk” och du får upp en massa träningsbloggar och hälsosajter. Läs det här till exempel!

När du sitter på huk vill du sträva mot att ha hela fotsulan i golvet. Är du kort i vaden eller stel i vristen så är det här bra att öva på – särskilt inför skidsäsongen! Att sitta på huk är också bra för ryggen.

Jag brukar glömma bort att sitta på huk men leker gärna med Hazel när jag sitter på huk eller som idag – mellan intervallerna. I det här passet satt vi också på huk mellan intervallerna!

Det var nollgradigt men vindstilla och jag hade på mig kläder som skulle funka bra för ett kort och högintensivt pass:

Tights // Röhnisch Shape Jolie 7/8 tights som jag verkligen gillar eftersom mönstret är så fint på vaderna

Lager 1 // Craft Cool concept piece (egentligen en tröja för varma förhållande, så absolut inget underställ)

Lager 2 // Craft Facile halfzip som är en tunn mellanlagertröja jag verkligen gillar eftersom den är så stilren i designen

…och – Marit Björgens handskar! De är längdhandskar i läder men jag tänkte att det var lika bra att få feeling på riktigt nu när jag körde mina intervaller med stavar.

Apropå Marit Björgen; visst känner du till Björgenintervaller? De kallas också för norska superintervaller.

sara träningsglädje tegefjäll röhnisch craft IMG_9503 sara träningsglädje tegefjäll röhnisch craft IMG_9531sara träningsglädje tegefjäll röhnisch craft IMG_9504craft podium glove marit björgen IMG_9561 craft podium glove marit björgen IMG_9565

0