Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Systrar i bergen

Minns ni när jag skrev om Systrar i bergen i ett blogginlägg från oktober? Då berättade jag om när jag träffade Johanna och la upp lite bilder från Gressoney, Alagna och Champoluc – bergen dit Systrar i bergen åker.

Kommande vecka gästar jag Systrar i bergens instagramkonto: @systraribergen – så ni måste ju såklart hitta dit och börja följa! Jag utlovar ett gäng tankar att inspireras av för att våga det där som man kanske räds just idag.

Jag tycker att tanken bakom Systrar i bergen är fin och bad Johanna skriva lite om vad hon vill med det här initiativet. Det finns två saker att lyfta här tänker jag; 1 – Systrar i bergen i sig, men också 2 – en tjej som går och gör det hon drömmer om. Drivkraft i sin renaste form!

Drivkraft är något jag går igång på massor och lite lever på för egen del, något som eldas på av andra människors drivkraft. Det är inspiration som jag suger åt mig så mycket jag kan.

Med det sagt, här är Johannas text:

När jag var 26 år hade det gått 10 år sedan jag stod på skidor. Då började mitt växande intresse för att göra en vintersäsong i alperna. Men det kändes bakvänt. Jag hade pluggat vidare direkt efter gymnasiet, tagit mig in i reklambranschen och arbetade numera på en marknadsavdelning med kommunikation. Skidsäsong nu?

Men med ett växande intresse för skidor och ett större behov av att vara utomhus så räckte det inte längre med att drömma om en vintersäsong i fjällen. Jag gav mig själv två val. Antingen skulle jag fortsätta drömma och åka skidor under semesterveckorna eller så skulle jag satsa på att göra en vintersäsong som jag drömt om de senaste fyra åren. 

Säsongen 14/15 slutade med flera olika resor till snöklädda berg. Varje resa gav mig nya insikter. Under en av alla resorna hälsade en nära vän på mig i alperna, Emilia. Det var då idén till Systrar i bergen föddes.  

Visionen med Systrar i bergen är att skapa något som är till för alla som vill åka skidor i bergen, oavsett om du reser själv eller med vänner. Hotell är noga utvalt med god service och vällagad mat, det ingår förstås frukost- och middagsbuffé. Alla gäster har fritt inträde till hotellets spa och relaxavdelning. Och eftersom att systerskap är så viktigt har vi alltid två guider på plats.

Just nu ser jag fram emot vinterns skidsäsong och att visa våra gäster det bästa av Monterosa i Italien. Hoppas vi ses i vinter!

/Johanna

Här läser du mer om skidresorna som Systrar i bergen anordnar!

systrar i bergen 04 systrar i bergen 03 systrar i bergen 02 systrar i bergen 01

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk