Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Dina bästa Londontips!

Jag är snart på väg till London tillsammans med min kompis Ella. Idag var hon förbi mig för en snabb lunch och vi försökte planera lite inför helgen, men kom på att vi mest vill ha en härlig helg utan måsten och strosa runt på mysiga gator och liksom ha det allmänt bra.

Det enda vi bokat är hotellet och musikalen The Lion King. Och trots att vi ska ha en relativt oplanerad helg så måste jag ändå passa på att fråga om era bästa tips till London! Allra, allra helst i området kring Covent Garden, Mayfair och Soho för det är där i krokarna som vi bor.

En av de grejerna jag ser fram emot allra mest är julkänslan jag tänker tanka själen full med.

Om jag inte redan köpt 2016 års kalender från Smythson skulle jag garanterat köpt den i London; det gjorde jag senast jag var där. Såhär såg shoppingen från Smythson ut då!

Några blogginlägg från mina senaste resor:

> Lejon och annat från min sista dag i Chicago

> Drömstrand med skeppsbrott i Karibien

> Tips till Paris – för vi måste fortfarande leva, resa och älska

> Sista dagen i NYC senaste gången jag var där

London

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
34kommentarer
 • Åh London! Världens underbaraste stad, jag ska dit innan jul och då ska jag besöka Smythson det har jag redan bestämt. Annars ska jag också på musikal, men framförallt vill jag bara njuta och inta juligheterna.

  Clara Edvinsson 2015-11-17 23:04:56 http://www.claraedvinsson.se
  Svara
 • Restauranger: Momo och Hakkasan

  Annat: Camden Market (ta en båttur via little Venice), Hampstead Heat, Chelsey (Kings Road), Tate Modern (konstmuseum), Borough Market (mat)

  Marie 2015-11-17 22:17:27 http://www.traningsguiden.net
  Svara
 • Kolla med Tess som också bloggar på metromode, hon har sjukt mycket bra restaurangtips!

  Paula 2015-11-17 21:43:32 http://livehealthier.blogg.se
  Svara
 • ÅÅÅÅÅÅH! London. <3 Vet du, jag bodde tre år där, och stor del av den tiden arbetade jag på puben som ligger precis bredvid The Lyceum, The Wellington. Det är över tio år sedan jag var där nu så jag har liksom inte koll på något längre, men jag gissar att just den puben fortfarande är ganska turistig och smockfull just före och efter show time. Om söndagarna brukade skådisen som spelade Dumbledore i den första Harry Potter-filmen hänga på The Wellington, dricka ale med sina vänner och öva repliker och en kväll öppnade vi igen efter stängning bara för att Lisa Marie Presley var sugen på fish'n chips och öl. Surrealistiskt olikt min vardag idag.
  Hursomhelst – Covent Garden lär vara lika mysigt nu som då, häng mycket där – och om ni får tid, ta en båttur på Themsen, jag tyckte alltid London var vackrast från floden.

  Elna 2015-11-17 21:39:38 http://www.healthyliving.se/formcykel
  Svara
 • Jag har bott i London i fyra ar, och nu bor jag strax utanfor London, men jag tykcer alltid det ar svart att rekommendera saker att gora.
  Mulled cider ar ett maste, dock dricker jag hellre engelsk mulled cider an den uppvarmda – och valdigt sota – Rekorderliga cidern…. de flesta pubarna runt Oxford Street tycker jag ar alldeles for fulla och trakiga. Min favoritpub ar The Prospect of Whitby i Wapping, den aldsta puben langs med Themsen i London. Jag gillar St Christopher Place och Marylebone High Street, nara Oxford Street men mycket trevligare. I SoHo gillar jag brunch pa Jackson & Rye och i Mayfair pa The Riding House Cafe.

  Ska du ata curry sa ak till Brick Lane, nara Liverpool street, dar ar det bast! Gar du dessutom till Breakfast Club pa Artillery Lane och fragar eftar att see The Mayor sa far du ga genom kylskapet ned till en ‘hemlig’ bar, The Mayor of Scaredy Cat Town.

  Basta loparparken ar helt klart Victoria Park och om ni har tid nagon dag sa ak till Primorose Hill, fin utsikt over London.

  Josefine 2015-11-17 16:53:49
  Svara
 • Jag såg The Lion King för någon vecka sedan och scenografin och kostymerna är helt fantastiska! Musikaliskt är det lite sisådär; Circle of Life som är startnumret var höjdpunkten.

  Matmässigt kan jag rekommendera Dishoom i Covent Garden. Vällagad och prisvärd Indisk mat; deras ”black dahl” är to die for. Dock kan man inte boka bord om man inte är ett större sällskap, och på helger kan kön ringla lång. Räkna med att köa ca 1 h (men det är det värt!). Personalen bjuder på chai till människor i kön :).

  Imperail War Museum i Lambeth North är definitivt värt ett besök tycker jag. Utställningar och första- och andra världskrigen samt Förintelsen där ffa den sistnämnda var oerhört välgjord och gripande.

  K 2015-11-17 15:28:38
  Svara
  • Svar på Ks kommentar.

   måste nog äta indiskt, känns brittiskt på något sätt!! tack för tips! 😀

   traningsgladje 2015-11-17 15:36:18
   Svara
 • Jag såg Lion King i London för nästan tio år sedan. Det är fortfarande det mäktigaste jag varit med om i kulturväg. Så otroligt fin. Blir glad när jag tänker på att du ska få uppleva den.

  Pamela 2015-11-17 12:48:15 http://pamppo.com
  Svara
 • Åh London över jul, vad är väl bättre? Här kommer några personliga favoriter i de hoodsen:
  Hawksmoor – Seven Dials i Covent Garden, för drinkar och/eller mat – http://thehawksmoor.com/locations/seven-dials/
  Mash – Lite undangömt, vilket innebär också att du kan få plats vid baren utan bordsbeställning – strunta i de överprissatta biffarna (om det prompt ska ätas kött är Hawksmoor bättre), utan sitt vid baren och njut av art decon och en old fashioned istället.
  J Sheekey – Old school och classygaste fiskrestuarangen i stan. Boka bord! Fish pie och ett glass krispigt vitt = WIN!
  Babaji – Funkar utan bordsreservation. Turkisk pide etc av Alan Yau, the man behind Wagamama och Hakkasan: http://www.babaji.com.tr
  Kingly Court/Ganton Street – Bäst för lunch och AW. Personliga favoriten är Cha Cha Moon (singapore noodles varje gång), men även Mother Mash för brittisk paj med mos (varning för carb choma), The Diner för burgare och hard shakes, eller Pizza Pigrims för Londons näst bästa pizza (efter Franco Manca). SAMT nyaöppnad Dishoom för indiskt – deras frukost lär vara bäst i stan. Bacon naan är tydligen the shit?
  Paul A Young – Because chocolate.
  One Change – detta shopping center i City är alltid tomt på folk. Hett tips när Oxford street kloggar igen vid 4-snåret.
  Plus SAMTLIGA pubar förstås – många sportar varm Rekorderlig cider i juletider, undrar varför det inte görs här?

  AK 2015-11-17 11:57:38
  Svara
  • Svar på AKs kommentar.

   tusen tusen tack, jättetacksam för tips!!! ska kolla upp dem alla! inklusive ”samtliga pubar” – haha!! varm cider – ett måste ju!

   traningsgladje 2015-11-17 13:08:55
   Svara
 • Hej!

  Läste ovan om kaffebarer i London – jag är en kaffenörd av rang och har scoutat runt halva London på kafferesa i samband med London Coffee Festival de senare tre åren. Mina favoriter i det område ni ska bo är Monmouth Coffee i Covent Garden (http://www.monmouthcoffee.co.uk/our-shops/covent-garden) och Fernandez and Wells på Beak Street (http://www.fernandezandwells.com/shop/beak-street/). Prova båda!

  I övrigt tycker jag att ni ska äta på Pitt Cue Co (http://pittcue.co.uk/), en liten barbecue-restaurang med helt galet god mat. Vi köade i nästan 45 minuter innan de öppnade, men det var lätt värt det!

  Ha det härligt! London är fantastiskt!

  Cissi 2015-11-17 11:54:30
  Svara
 • Hej!
  1. För mysigaste promenaden och marknadsshoppingen, gå längst Regents Canal hela vägen till Camden Lock, där ni hittar Camden Market. Man kommer till Regents Canal antingen där den börjar vid Paddington Station eller genom att ansluta till den via Regents Park och London Zoo. Om man inte vill gå hela vägen (tar nog över en timme om man går från Paddington) så kan man från området som heter Little Venice åka båt till Camden. Dock osäker på hur det är med båten under sen höst och vinter. Väl i Camden kan man roa sig med både underbar street food och shopping.
  2. Även marknaden mitt i Covent Garden är väldigt trevlig och det finns ett litet fik som säljer bra macaroons.
  3. Min favoritpub i London ligger i Paddington, precis söder om Hyde Park. Gatan heter Sussex Gardens och puben heter Victoria. En av Londons äldsta pubar. Både ost- och baconburgaren och Ceasarsalladen är väldigt bra. Och glöm inte att spana in den supermysiga övervåningen. Om ni ändå är i dessa trakter, passa på att besöka den indiska restaurangen som ligger precis över gatan, Noor Jahan II. Oerhört gott.
  Hoppas du får en trevlig resa!

  Sara 2015-11-17 10:50:22
  Svara
 • Jag har en hel bok med Londons bästa kaffebarer. Den satt jag och dregglade i under hela flygresan. Fast hittade ingen jag kan tokrekommendera, det är bättre här hemma. Vi åt på Gordon Ramsay vilket var grymt gott och lyxigt. Fick lite panik när jag blev eskorterad till toaletten och eskortören stod kvar och väntade utanför medan jag gjorde vad jag skulle. Men gott var det! Och så löpningen. Du måste morgonspringa! Ju tidigare ju bättre. Helt fantastiskt!

  Anna (orka mera) 2015-11-17 10:46:31 http://piggelina.se
  Svara
  • Svar på Anna (orka mera)s kommentar.

   ja men jaaa, morgonlöpning i hyde park!! 😀 ska försöka inte lägga mig så sent, vi får se vad mitt sällskap tycker om det! 😀

   traningsgladje 2015-11-17 10:52:28
   Svara
 • Åh, jag och min nioåring var där på höstlovet och vi ÄLSKADE Lion King. Han tyckte det var höjdpunkten, före Emirates Stadium tour (Arsenals hemmaarena – tror inte du behöver det tipset… 🙂 ) men inte före M&M:s-butiken…
  För lyxlunch rekommenderas Wild honey http://www.wildhoneyrestaurant.co.uk/
  För middag ett fint tips (fast inte så nära men det går ju lätt att transportera sig i London) Paradise http://www.theparadise.co.uk/
  the Breakfast Club var vi på en gång – tydligen ska det också finnas hemliga klubbar bakom dem (sök på Vagabonds hemsida, läste artikel där)
  Jag gillar inte Portobello Road Market för det är så mycket folk, men vi slank in på Acklam Village market istället en eftermiddag (under vägen) där vi hamnade rakt i en kubansk konsert, och matmarknaden är mycket trevlig där. Annars älskar vi Borough market om man ändå promenerar längs Embankment på väg till eller från Tate Gallery eller så!
  Jag gillar också att slinka in på pubarna lite här och där och ta ett glas cider mellan varven. Nån shopping hinner man inte med en nioåring (och ev inte helle rnu när pundet står i en triljon) annars skulle jag gärna hänga på Anthropologie och Planet Organic t.ex. Jag har aldrig gjort afternoon tea men blev rekommenderad Sketch sist https://sketch.london/venue_Glade.php?menu=1#gsc.tab=0 (måste bokas)och det ska jag hinna med nästa gång! Ha det underbart!!

  Nina L 2015-11-17 09:04:12
  Svara
 • Å, nu small det till känner jag – min längtan efter jul! Jag älskar verkligen jul. Nu när snön kommit till Östersund och jag fick cykla oplogat på min gamla damcykel vid namn ”Tant Gredelin” till kontoret och sedan ser dina härliga bilder alltså, å vilken känsla. Jag tänker mig ledighet, långa dagar med tid för längdskidåkning och soffmys. Du vet, krypa ner under filten, raggsockor på och i handen en kopp rykande glögg. Kanske är det efter jul förresten, så på TV går Tour de ski. Mmmmmm

  Sara Borg 2015-11-17 08:02:40 http://saraborg.blogspot.se
  Svara
 • Åh! Jag ska till London 2 december! Har inga tips för jag har aldrig varit där, men jag ser fram emot att få lite tips här från dina läsare!

  Matsdotter 2015-11-17 08:02:27 http://matsdotter.com
  Svara
 • Juletid i London är underbart, har varit där två år i rad nu. Jag som är rätt ny i London gillar att bara gå om kring och titta. Covent Garden är supermysigt, en favorit där är kedjan Paperchase som säljer fina kalendrar m.m. En rolig sak jag missat med velat göra är att åka skridskor till Housemusik på Somerset House, ligger nära musikalen Lion King. Sedan får man inte missa Fortum and Mason för rätt julstämningen och kanske också en afternoon tea där. Trevlig resa!

  Ellinor 2015-11-17 07:26:59
  Svara
 • Bubbledogs är coolt! Hot dogs och champagne 😀 http://www.bubbledogs.co.uk/home . Ligger på Charlotte Street

  elsa 2015-11-17 00:04:08
  Svara
 • I Covent Garden är Neal’s Yard värt ett besök men annars tycker jag att ni ska ta er till Smithalfields market i Shoreditch. Bästa stället för julklappar!

  Kari 2015-11-16 22:57:22 http://Forskojsskull.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Dasha Girine
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Chrystelle Eriksberger