Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Min helg

Fredag 16.30:

Jag tar med mig ett stort regnmoln när jag kör söderöver. Det hovrar ovanför min bil hela tiden och gör det stört omöjligt att tänka – allt jag hör är regnsmatter. Fredagstrafiken in mot Stockholm är tät och jag är sen till en löpardejt. Så pass sen att vi ställer in. Jag planerar om och kör mot Östermalm.

17.30:

Hunden Hazel ska spendera helgen hos min mamma och pappa eftersom jag ska göra annat, men när jag parkerar utanför där mina föräldrar bor så ser jag min sambo stå där. Jag blir förvirrad; en kupp säger han, och har spenderat den senaste timmen med att dricka vin uppe i deras soffa.

19.00:

Bilen är parkerad och det blir en spontan middag hemma hos mina föräldrar. Rödspätta med gorgonzolasås och en variant på lax, och så vegetariska wraps med het röd linsröra. Vi dricker vitt vin som doftar vingummi och så bokar vi spontant biobiljetter till några timmar senare.

21.15:

Vi går på Spectre, den nya Bond-filmen. Vi sitter på en vip-balkong på Rigoletto. Någonstans här, samtidigt som ljudeffekterna dundrar så att hela biosalen skakar, dör och skadas hundratals personer i Paris i en fruktansvärd attack som vi alla tänkt på mycket under helgen. Jag minns den tryckta stämningen i Boston efter bomberna 2013 – och jag kan bara föreställa mig hur det är i Paris för de som på plats ska ta in och förstå i den verklighet som råder där.

00.30:

Vi promenerar hem genom Stockholmsnatten, ovetandes om vad som sker i Europa. Vi trängs bland cigarettrök när vi promenerar förbi nattklubbsköerna på Kungsgatan, men jag tycker ändå om att gå på Stockholms gator sena kvällar. Det är lugnt och rofyllt; många delar av Stockholm sover.

Lördag 08.00:

Klockan ringer och jag beger mig mot mina föräldrar för att hämta min bil och köra den till Kungsholmen. Jag har lite att stå i under dagen – för på eftermiddagen ska vi på bröllop.

10.00:

Så snart Åhléns öppnar går jag igenom dörrarna. Jag är på jakt efter en klänning att ha på mig en novemberlördag som denna. Det som finns i butik är svart eller glittrigt eller rött i sammet. Plaggen på galgarna går i julfesternas tecken; samma sak varje år. Jag väljer en svart klänning och köper strumbyxor till. Står länge bland raderna med smycken men hittar inget som känns rätt så jag skiter i det.

11.30:

Vi äter långfrukost hemma, jag och min sambo. Han kollar säsongens första skidtävlingar och vi tänder ljus och dukar fram ägg och bröd från Fabrique och goda pålägg.

15.30:

Finkläderna är på och vi tar tunnelbanan och Saltsjöbanan mot Saltsjö-Järla. Hälso- och träningsprofilerna Johan och Karoliina ska gifta sig och de är så stiliga när de säger ja till varandra.

19.00:

Bröllopskvällen fortskrider. Talen är rörande och innerliga och det märks så tydligt vilket avtryck brudparet gjort på gästerna som befinner sig här ikväll. Berättelser om livsöden som gått från mörkt till ljust och många, många tårar av kärlek och glädje. Jag har nog aldrig varit på ett bröllop likt detta förut.

01.00:

Vi tar en taxi hem till Kungsholmen; medvetna om att timmarna med sömn blir några för få innan vi båda ska upp och springa på söndagsmorgonen.

Söndag 09.20:

Jag är hemma hos Annika, min springkamrat som för några veckor sedan sprang Dublin marathon med mig. Hon visar mig en ny runda bakom ett slott i närheten av Bromma där hon bor. Det är så väldigt fint trots att det är november och alla träd är nakna och det mesta är rätt så grått.

10.30:

När vi sprungit klart köper vi frukost: risgrynsgröt och saffransbulle och annat gott som förgyller en söndagsförmiddag. Majskakor med ost och avokado är en otippad höjdare – precis som risgrynsgröt med nötchokladkvarg!

13.30:

Jag har hunnit komma hem och duschat och min sambo sätter nyckeln i låset efter att ha varit och löplett Team Stockholm Marathon hela morgonen. Vi promenerar en sväng på stan innan vi slår oss ner vid ett bord på Kaffeverket och beställer in kaffe och varsin croque monsieur. Det är trångt och stimmigt men vi har det mysigt vid bordet allra längst in.

16:00:

Vi promenerar hemåt och jag har ågren för jag vet inte om jag ska åka norrut i några dagar eller om jag ska stanna i Stockholm. Jag ska resa bort på torsdag och det blir för många mil på för få dagar att åka upp till Åre och tillbaka. Jag väljer mellan dagar på landet och dagar i storstan och jag har det jobbigt i huvudet.

17.00:

Jag bestämmer mig för att stanna i Stockholm och när jag väl bestämt mig känns det bra. Vi tänder alla ljusen och sätter upp vår stora adventsstjärna i fönstret. Jag kan inte förstå varför man ska vänta bara för väntandets skull. Det är ju nu i november man behöver lite ljus i vardagen, och framförallt eftermiddagarna som är så mörka.

Resten av kvällen spenderar vi i soffan. Jobb ska göras och veckan ska förberedas. Kalendern ska uppdateras med planer och projekt och jag gillar de här timmarna; att få förbereda och styra upp mina kommande dagar.

sara rönne träningsglädje IMG_9289

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
24kommentarer
 • Vilken kanonhelg. Med kaffeverket och allt 🙂 Här hemma har vi adventsstjärneförbud (eller rättare sagt julförbud i allmänhet) innan första december. Dottern fyller år sista november och vägrar julstämning innan hon fyllt år. Men i år har hon fått kompromissa för första advent ligger dagen innan hennes födelsedag och då MÅSTE man ha julstjärnor. Någon måtta får det vara 🙂

  Anna (orka mera) 2015-11-16 15:37:41 http://piggelina.se
  Svara
  • haha ja om barnen får bestämma så är det okej 🙂

   traningsgladje 2015-11-16 16:22:12
   Svara
 • Du passar jättebra i den frisyren och allra speciellt hårfärgen, Sara. Superfint! Tack för en väldigt inspirerande blogg. Kram 🙂

  Therese 2015-11-16 15:07:25
  Svara
  • tusen tack therese!!!

   traningsgladje 2015-11-16 15:37:39
   Svara
 • vilket mysigt inlägg. Blir liksom lite varm i kroppen. <3 fina du.

  mari 2015-11-16 10:34:11 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
  • kram mari!!

   traningsgladje 2015-11-16 11:19:03
   Svara
 • ey kvinna, 1. ditt leende gör mig glad, 2. lät som en fin helg trots kalabalik runt omkring. kram!

  Sara 2015-11-16 00:47:06 http://saraholmberg.blogg.se
  Svara
  • kraaaam!!

   traningsgladje 2015-11-16 11:20:44
   Svara
 • Superfin bild – och jag måste säga att jag älskar din frisyr, du passar så bra i den! 🙂 Saknar min lugg när jag ser dina bilder, men den är inte så praktisk för tillfället med strand, hjälmar, svettiga pannor och mössor så den får återkomma senare.

  Emmi i Barcelona - explorista.se 2015-11-15 23:33:46 http://explorista.se
  Svara
  • tack emmi! det är kul med lugg mem det här med att den alltid växer…!

   traningsgladje 2015-11-16 11:21:18
   Svara
 • Åh du är så vacker!

  annika 2015-11-15 22:36:46 http://www.strongday.se
  Svara
  • puss

   traningsgladje 2015-11-16 11:21:34
   Svara
 • Jag älskar den här typen av inlägg – att se in i någon annans liv. Våra är så olika förutom det där sista stycket. Planera 😉

  Kram!

  Anna - Trend o träning 2015-11-15 21:30:30 http://www.trendotraning.se
  Svara
  • haha ja 🙂 visst är du också född i september?

   traningsgladje 2015-11-15 21:32:58
   Svara
 • Lät som en skön helg! Jag sammanfattade också min helg, var vansinnigt nöjd med den även om hästlängder från din:-) ja varför vänta för väntandets skull, jag ska nog också sätta upp lite julgraner för mer ljus och mys i höstmörkret.

  Maria Lavestedt Segeblad 2015-11-15 20:28:19 http://liltraining.se
  Svara
  • ja gör det tycker jag!!

   traningsgladje 2015-11-15 20:47:08
   Svara
 • Och vilken bild att toppa inlägget med. Snygg!

  Mia 2015-11-15 20:04:44 http://www.menmia.se
  Svara
  • man får passa på när man fixat luggen med plattång! 😀

   traningsgladje 2015-11-15 20:47:23
   Svara
 • Jag blev inspirerad av dig och satte upp min nya stora adventsstjärna jag med. Håller med, varför vänta!! 🙂

  Alexandra 2015-11-15 19:54:23
  Svara
  • åh vad härligt!!!!

   traningsgladje 2015-11-15 20:47:54
   Svara
 • snacka intensiv helg hörrdu! gillar din framförhållning med klänning också, haha 😉 Kram

  ISA 2015-11-15 19:49:55 http://isabyl.devote.se
  Svara
  • haha well. bröllop i november ställer andra krav på klänningar än ett julibröllop… 😀

   traningsgladje 2015-11-15 20:48:16
   Svara
 • Mysig helg!

  Träningsblogga - Ida 2015-11-15 19:49:33 http://traningsblogga.se/
  Svara
  • ja den har varit härlig! hur var din? grattis till nytt längdpers i löpning!

   traningsgladje 2015-11-15 20:48:42
   Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Linn Eklund
Lifestyle
Dasha Girine
Man
Kevin Triguero
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Sanne Alexandra
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Chrystelle Eriksberger
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Flora Wiström
Man
Viktor Frisk
Home
Sanna Fischer
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Man
Marcus Schuterman
Man
Johan Hurtig
Home
Amelia Widell
Man
Philip Conradsson