Säg pannkakor och vi är många som får något drömskt i blicken. Klassiska svenska tunna pannkakor, fluffiga amerikanska pannkakor, tjocka ugnspannkakor – ja kanske fläskpannkakor till och med. Pannkakor gjorda på vetemjöl eller på glutenfritt mjöl. Ja, det finns så många recept på pannkakor!

Min mormor stekte pannkakor till mig för precis en vecka sedan. Jag tror inte hon använde något särskilt recept till dem, för det var lite alla möjliga mjölsorter i hennes pannkakor.

För något år sedan åt jag alltid pannkakor till frukost i USA, en annan gång fick jag för mig att flera helger i rad göra pannkakor till frukost på helgen.

En titt i mitt bloggarkiv – och receptsamling – ger en hel drös med olika slags pannkakor, och jag tänkte dela med mig av dem här. Vilka tycker du ser godast ut?

> Jättefluffiga amerikanska pannkakor – recept från Leila Lindholm

> Recept på pannkakor utan gluten, ägg eller mjölk – otroligt goda! (Dessutom med nougatcréme)

> Glutenfria amerikanska pannkakor med blåbär

> Pannkakor med kokosmjöl och kokosmjölk – ett glutenfritt recept

> Scrambled pancakes – ett kul LCHF-recept på pannkakor

> Klassisk paleo pannkaka

Puh, hängde ni med på alla de där recepten? Vad som är godast på pannkakan är högst individuellt. Den där nougatcrémen som är länkad ovan är sanslöst god men jag gillar också grädde och hjortron. Antingen en kokad hjortronsylt eller rårörda hjortron. Eller hallon. Eller en god kanelyoghurt. Eller glass. Eller ja, vad som helst.

Vad gillar du bäst? Och vilken pannkakstyp är godast?

pannkakor recept

0