Vi var och såg filmen Everest igår. Vi såg den i 3D på Filmstaden Sergel och åt middag på American Table innan. Vår servitör berättade att han går på bio fem gånger i veckan. Jag ser inte särskilt mycket film trots att det faktiskt var mitt nyårslöfte det här året. Allra helst hade jag velat se 52 filmer men det kommer bli en himla massa film i november om jag ska nå det.

Hur som helst, vi såg Everest och jag tycker alltid att filmer med dokumentära spår från äventyr är speciella och extra intressanta att se. Everest har ett tydligt Hollywoodfilter som inte alltid är en fördel så därför vill jag också tipsa om filmen Touching the void, som jag tycker är himla bra. När jag bodde i Toronto i Kanada hade jag en jättestor filmplansch från Touching the void i mitt rum.

Har du sett båda så kommer du kunna identifiera likheterna. Vilken av dem tycker du är bäst? Och om du sett Everest, vad tyckte du om den?

> Här kan du läsa mer om mitt nyårslöfte – och få en massa filmtips (kolla kommentarerna!)

> Fem filmtips från mig!

everest 01everest 02

 

Bilder från Universal Pictures

0