Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Snart springer vi Dublin marathon

Imorgon bitti åker jag till Dublin för första gången på tio år. Jag och min långlöparkompis Annika anmälde oss till Dublin Marathon en dag i våras när snön knappt smält. Sedan dess har jag tänkt på detta marathon rätt så mycket och träningen gick precis enligt plan hela sommaren.

Min löpträning är inte som andras; vi behöver som bekant alla träna olika utifrån våra förutsättningar. Min kropp är bra på att hålla för lång och krävande löpning utan att gå sönder. Jag kan rätt snabbt gå från 5 km asfalt i snömodd till 21 km terräng bland rötter och sprängsten – utan krämpor eller träningsvärk. Å andra sidan så har jag svårt för att bli snabbare oavsett hur mycket intervaller och sådant jag tränar.

Min marathonresa till Dublin ska bli kul av flera skäl varav löpningen troligtvis är den minsta delen; och det är först nu jag insett det. Det är än så länge bara löpningen jag tänkt på. Nu det senaste dygnet har jag börjat tänka på att jag ju ska tillbaka till den stad där jag bott i fyra år och där jag spenderade två hela somrar. Den stad där jag levde mitt i den keltiska tigern och dessutom pluggade hela fenomenet, och den stad där jag en sommar jobbade på en färja (tänk Rederiet) och den stad där jag sedan gick klädd i kostym varje dag och analyserade miljonsummor, aktier och fonder.

Jag hade gärna sprungit det där marathonloppet i augusti, då var mitt marathonsjälvförtroende riktigt bra. Igår köpte jag nya löparskor; ett par mörklila Adidas Ultra Boost som matchar höstlöven och som mina fötter trivs riktigt bra i. Men jag sprang inte i dem igår. Jag kände mig inte tillräckligt frisk. Den där förkylningen som jag tog med mig till USA och sedan hem igen sitter fortfarande i; 10 dagar med en tydlig känsla av att idag ska inte jag träna.

Idag sov jag till lunch och sedan snörade jag på mig skorna och gav mig ner till Rålis; inte för att ”springa en runda” – utan för att springa ungefär en kilometer för att analysera känslan i kroppen. Hur känns pulsen? Huvudet? Knät?

Annika och jag är redan överens om att den här maran kommer bli en dag då vi inte gör något annat än att vara ute och springa och gå. Inget att skynda hem till och ingen stress. Och vi kommer förmodligen att springa och gå ungefär lika mycket. Det är utifrån de förutsättningarna som jag tror att en start på måndag är realistisk och fullt möjlig. En lågpulsfest en måndag i sen oktober. Ett sätt att se hela Dublin på!

Eftersom vårt mål reviderats längs vägen så har mina förberedelser inför det här loppet sett annorlunda ut än annars. Mitt skoköp igår är en av de sakerna. Är du inte riktigt klok kanske ni undrar, köpa nya skor precis inför loppet? Adidas Ultra Boost är en sko utöver det vanliga enligt mina fötter; här kan du läsa min recension av Adidas Ultra Boost.

Jag har inte laddat på något särskilt sätt i matväg och jag har inte studerat banan ingående. Det får bli lite som det blir tycker jag och har valt att plocka bort alla yttre element för att ladda på mitt sätt. Det jag har gjort allra mest är att försöka att bli kvitt den här förkylningen och att hålla mig varm.

Dessutom tänker jag att ett marathon bara är att springa en mil fyra gånger. Och en mil kan jag ju springa rätt så lätt. Det blir med andra ord rätt så lätt upprepat fyra gånger.

Det där kan låta knasigt – men det är ungefär så min hjärna fungerar. Jag vet absolut om att ett marathon är tufft och den tredje gången man springer en mil så är det jobbigt men jag stänger ute den tanken och låter min hjärna göra det mentala jobbet nu när inte min kropp har kunnat det den sista tiden.

Morgonens enkilometrare var för övrigt mysig. Solen sken och det var skönt i luften. Efter mitt varv i Rålis gick jag upp till Fabrique och köpte med mig frukost hem. Ikväll ska jag packa och imorgon bitti åker jag till Irland.

Några av sommarens härligaste löparäventyr:

> När jag sprang till Pyramiderna och Issjödalen

> Första gången jag sprang den alternativa vägen till Blåhammaren

höstlöv i rålis 04 copyadidas ultra boosthöstlöv i rålis 02 copy

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
29kommentarer
 • ”Jag kan rätt snabbt gå från 5 km asfalt i snömodd till 21 km terräng bland rötter och sprängsten – utan krämpor eller träningsvärk. Å andra sidan så har jag svårt för att bli snabbare oavsett hur mycket intervaller och sådant jag tränar.”

  EXAKT så. Oj, vad jag känner igen mig! 🙂

  Rund är också en form! 2015-10-25 15:37:38 http://rundarocksaenform.wordpress.com
  Svara
 • Lycka till och ha det så kul!
  Och Adidas Ultra Boost: kan typ inte springa i något annat sedan jag upptäckte dem. Lovely!

  Träningsblogga - Ida 2015-10-25 09:26:14 http://traningsblogga.se/
  Svara
 • Hoppas ni får en riktigt härlig dag i Dublin! Kram

  Nellie 2015-10-24 22:22:27 http://WWW.flyinghippo.se
  Svara
 • Din löpträning är precis som min! Jag kan inte springa snabbt om så livet hängde på det och blir bara skadad av intervaller. Dessutom har jag svårt att motivera mig till allt det där lidandet som skulle krävas för att springa milen två minuter snabbare – jag gillar ju att springa och då gör det väl inget om det tar ett tag att komma fram?

  Kari 2015-10-24 19:34:33 http://forskojsskull.se
  Svara
  • Svar på Karis kommentar.

   haha ja, det är fart som skadar. men jag gillar intervaller också; trivs så himla bra på tröskeln! så tröskelintervaller springer jag för att det är så himlans skönt!!

   traningsgladje 2015-10-24 21:07:10
   Svara
 • Det låter jätte spännande, Bra inställning där!!
  Lycka till och ha det super roligt!!

  Cecilia 2015-10-24 19:28:24 http://www.nouw.com/lyckorus
  Svara
 • Älskar din inställning och önskar du kunde smitta mig med den.
  Drabbas ofta av prestationsspöken och springer aldrig lopp..
  Men vem vet, kanske nån dag?!

  Ha så himla skoj!

  alex 2015-10-24 19:20:05 http://www.alexochcarin.wordpress.com
  Svara
 • Våga hoppa av om du inte är 100! Det finns flera lopp, även om det är skitjobbigt!
  Vackra bilder! Där vill jag gå/springa.

  Mia 2015-10-24 19:16:40 http://mittalisliv.blogspot.com
  Svara
 • Lycka till!:D

  Frida 2015-10-24 19:10:12
  Svara
 • Hoppas ni får det trevligt i Dublin och att din förkylning försvunnit helt nu! Kram

  Karin Tri - triathlon 2015-10-24 18:47:25 http://KarinTri.com
  Svara
 • Ha en riktigt härlig upplevelse! Så gött att läsa och inspireras av din inställning.

  Katrin 2015-10-24 17:35:37 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara
 • Du har så himla bra inställning Sara, ert maraton kommer ju gå som tåget! Tror jag också är en sån typ som kan springa på olika underlag och olika sträckor men snabbare blir jag inte, hur mycket intervaller jag än springer. Lycka till i Berlin!

  Jessan 2015-10-24 17:33:22 http://jessansworld.blogg.se
  Svara
 • Hoppas ni får en härlig resa! Ser fram emot att följa era upplevelser!

  Camilla 2015-10-24 16:39:45 http://Www.camillatranar.com
  Svara
 • Synes det høres ut som du har sunne tanker rundt løpet 🙂 Lykke til og kos deg så masse! Gleder meg til å se bilder fra Dublin, det er en by jeg kjenner lite til. Har du foressten vurdert å delta på canicross med Hazel?

  L 2015-10-24 13:08:40
  Svara
  • Svar på Ls kommentar.

   tack! lovar bilder och blogginlägg!! canicross, vad är det?

   traningsgladje 2015-10-24 21:11:02
   Svara
   • Svar på traningsgladjes kommentar.

    Det er et løp med hund og eier hvor man løper med hunden i magebelte og bånd. Det har forskjellige navn, heter også snøreløping med hund. Tror det nettopp har fått et til navn, men husker ikke i farta hva det heter. Ser ut som det heter linlöpning i Sverige. Det er en del av barmarksløpene. Distansen er mellom 3 og 10 km.

    L 2015-10-25 11:16:46
    Svara
    • Svar på Ls kommentar.

     ah, kul! vi brukar ju springa så själva ute i skogen – men aldrig något specifikt lopp. har ni?

     traningsgladje 2015-10-25 16:54:04
     Svara
 • Oh, så spännande! Härlig inställning du har 🙂 Lycka till, och jag ser mycket fram emot att höra hur det gått!

  Marja - Baka Sockerfritt 2015-10-24 13:05:29 http://bakasockerfritt.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger