Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Tips på app vid sömnproblem

Jag brukar för det mesta sova riktigt bra; jag somnar snabbt och sover hela nätterna. Men vissa kvällar så går det bara inte. Jag ligger där och vrider och vänder på mig och tiden bara går och jag känner mig både jättepigg och supertrött.

Vanligtvis brukar jag gå upp en stund; dricka ett glas mjölk och sedan gå och lägga mig igen. Men; häromnatten när kvällen var sådär jobbig igen, så jag testade Sömnappen. Jag har tipsat om den förut, eftersom företaget bakom appen också gör Mindfulness appen – och är sponsor till min podcast om hälsa: Träningsglädje TALKS. I samband med det så fick jag upp ögonen för appen och köpte den från App Store för att testa ”någon gång”.

Mindfulness appen har jag haft i min telefon jättelänge och använt långt tidigare – men Sömnappen har jag alltså precis börjat använda. Nu senast igår kväll när jag skulle sova och var rätt stissig i huvudet efter en lång kväll med jobb framför skärmen och sedan en väldigt energisk podd som jag lyssnade på och som gjorde allt annat än att lugna ner tankarna.

Jag klickade igång en röst i appen som skulle guida mig till att somna. Det var så himla skönt att göra som rösten sa – istället fokusera på att försöka somna. Det var som att både hjärnan och kroppen blev helt lugn och jag hamnade i en skön dvala – och somnade.

Jag har skrivit om skärmtid förut; ett viktigt sätt att förbereda kroppen på sömn tycker jag. Nu har jag också ställt in en klocka i Sömnappen som påminner mig om att jag ska stänga ner skärmen och gå och göra något annat en bit före det att jag går och lägger mig, för att liksom förbereda kroppen för sömn. Jag har angett min önskade sovtid mellan 22.30-06.30.

Förr om åren upplevde jag att jag inte behövde så många timmars sömn, men numer är jag noga med mina åtta timmars sömn per natt. Det är en härlig känsla att vakna utvilad – istället för att vakna och undra hur man ens ska lyckas ta sig upp ur sängen.

Just det här med sömn är viktigt för mig och en otroligt stor bit i hur jag mår. Rörelse är en annan stor faktor precis som att jobba med min inre stress och ständiga oro över att det jag gör alltid måste vara så himla bra eller att jag måste ha koll på precis allt. Därför värdesätter jag sömnen och prioriterar den högt.

Sömnapp IMG_7323

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Tack för intressant app-tips. Ska kolla in det. 🙂

  Camilla 2015-10-20 21:41:09 http://www.camillasdagar.blogspot.com
  Svara
 • Vilken bra app som även tar hänsyn till nedvarvning. Den ska kollas upp! Jag har blivit beroende av SleepCycle, kollar statistiken varje morgon & tänker över varför jag sovit bra eller inte. Lite galet, men samtidigt hjälper den mig att komma i säng i tid, att inte dricka kaffe nära inpå läggdax osv.

  Jag som du (& många andra) blir en helt annan människa av en god natts sömn. Tänker bättre, kan parera stress och saker som går emot på ett helt annat sätt. Så nu är det läggdags för mig.

  Kram & godnatt!

  Anna - Trend o träning 2015-10-19 21:27:00 http://www.trendotraning.se
  Svara
 • Tack för tips! Jag sover också i regel rätt bra men inte när jag är helt hormonell (som nu), då har jag svårt att komma till ro. Ska testa denna! Haha, annars brukar jag lyssna på Alex o SIgge när jag ska sova. Tycker inte det är en dålig eller tråkig podcast alls, men det är det där med Sigge Eklunds röst, den är så lugnande 😀

  Charlotta Sofia springer och trimmar 2015-10-19 21:12:24 http://www.springerochtrimmar.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Foodjunkie
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Paulina Forsberg