Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Bra restauranger och caféer i Chicago – tips!

Vi har lämnat Chicago och jag har satt ihop en liten guide med bra restauranger och caféer som vi har varit på – och tyckt varit väldigt bra. Jag har flera gånger hört sägas att Chicago är en matstad och jag håller med; bara det gör att jag ser fram emot att åka till Chicago fler gånger!

Jag gillar att googla bra ställen att äta på och brukar nästan alltid kolla vad andra har tyckt om stället. Jag brukar använda Google maps för att se vilka ställen som finns i närheten där jag befinner mig; dels är det enkelt att söka och filtrera – men det är också lätt att se vilka betyg andra har satt. Det stämmer inte alltid (till exempel är amerikanare petiga med andra typer av saker än oss svenskar) men man kan få en uppfattning om det verkar som ett bra ställe eller inte.

Här är några restauranger och caféer i Chicago som jag gillade massor:

Gibsons Bar & Steakhouse, 1028 N Rush St, Chicago

Detta ställe har 4.4/5 i betyg (på Google) och var den första restaurangen vi gick till. Vi satt ute på en mysig uteservering som var inbäddad i grönska. Det var svårt att välja vad vi skulle äta eftersom så mycket från menyn lät bra, men till slut valde vi att dela på porterhouse (med pommes frites) till. Ett bra steakhouse i Chicago som jag kan rekommendera vidare!

Här var vi på Gibsons Bar & Steakhouse!

Chicago Gibbons steakhouse IMG_6347

Lou Mitchell’s Diner, 565 W Jackson Blvd, Chicago

Detta första stopp på Route 66, The mother road, är en klassisk old school diner som är otroligt populär. Betyget på Google är 4.1/5. Ett tips är att komma hit runt 8.30 på en lördag eller söndag för att få ett bra bord (ett bås) för sedan blir det kö långt utanför dörren. På Lou Mitchell’s äter du frukost hela dagen och antalet ägg som anges i menyn är egentligen det dubbla när det väl serveras.

Här kan du läsa mer om Lou Mitchell’s.

Lou Mitchells diner Chicago IMG_6424

Quartino Ristorante, 626 N State St, Chicago

Denna italienska restaurang har 4.4/5 i betyg (på Google) och är en av de restauranger jag gillade allra mest under vår vecka i Chicago. Det är en stor restaurang på två våningsplan som känns intim men ändå stimmigt och trångt på ett familjärt sätt. Alla rätterna är mid sized och delas på bordet, så du beställer in många olika rätter och kompletterar med fler om ni fortfarande är hungriga. Ett härligt och kul koncept och god mat; pizzorna är riktigt goda och min sambo gillade tortellinin massor!

Här är ett inlägg från när vi var på Quartino Ristorante.

Quartino ristorante Chicago IMG_6411

Toni Patisserie & Cafe, 65 E Washington St, Chicago

När du tröttnat på Starbucks ska du kila in på Toni Patisserie & Cafe som ligger nära både Macy’s och Millenium Park. Stället har fått 4.4/5 i betyg (på Google) och att vi hittade hit var en ren lyckoträff. Stämningen är lagom livlig och utbudet består av både enklare maträtter och bakade sötsaker. Ett mysigt fik att sitta länge på som inte tillhör en större kedja; sådana ställen uppskattas!

Toni patisserie Chicago IMG_6982 Toni patisserie Chicago IMG_6993 1

City Winery, 11 Chicago Riverwalk, Chicago

City Winery är så pass nytt (öppnade sommaren 2015) att invånarna knappt hittat hit – men läget är perfekt för ett svalt glas vin i skymningen. Här sitter du utomhus med full utsikt över kanalen och folkvimlet som strosar förbi längs vattnet. Jag vet inte hur maten är men mitt tips är att beställa in något att dricka, då är detta det perfekta stället i Chicago när vädret tillåter!

Här är bilder från City Winery Chicago.

chicago city winery IMG_6786 city winery chicago riverwalk IMG_6877 city winery chicago riverwalk IMG_6894

Chicago Pizza Company & Oven Grinder, 2121 N Clark St, Chicago

Tipset om detta pizzaställe vid Lincoln Park fick jag av en bloggläsare – stort tack! När jag kollade upp stället på Google blev jag ännu mer sugen att gå dit så jag tog min sambo under armen och öppnade dörren till den mörka restauranglokalen strax före 6. En bit efter 7 var det kö utanför så det är smart att komma lite före alla andra för att undvika väntetid. Ta också med kontanter – här kan du inte betala med kort!

Chicago Pizza Company & Ovän Grinder har 4.2/5 i betyg och just det där med betalningsalternativet verkar göra att folk drar ner betyget. Maten kostar runt 11-12 dollar för en huvudrätt (givetvis en ”pot pie” – det vill säga en pizza som bakas upp och ner) och det är nästan obligatoriskt att beställa in deras mediterranean bread och sallad (som man delar på) och då blir det upp emot en 20 dollar till.

Chicago Pizza and Oven Grinder Company IMG_7143 Chicago Pizza and Oven Grinder Company IMG_7148

Jag kan tänka mig att det är fler som har vägarna förbi New York än Chicago. Här är min favoritrestaurang som jag alltid går till när jag är i New York:

> El Centro – stället jag går till varje gång jag är i New York

Här var vi där igen!

Kan inte du också tipsa om dina bästa ställen i USA; oavsett om det är i New York eller LA eller Chicago eller wherever! Kommentarsfält är minst lika bra som blogginlägg när det kommer till tips på bra ställen!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Hej! Jag var tvungen att jobba som en tok när jag var i NYC i somras och fick inte många tillfällen till härliga utekvällar (lågvattenmärket var när vi under den helgen som jag trodde jag skulle få ledig till sightseeing var tvungna att sitta inne i FN-byggnadens källare och äta hämtpizza på lördagkvällen…) Men jag fick förmånen att gå ut på ett par riktigt trevliga vegorestauranger, den ena koreansk och otroligt mysig (nedsänkta bord och lugn stämning – bra dejtställe) http://www.hangawirestaurant.com/
  och den andra del av en fantastisk kedja tror jag i alla fall har de flera restauranger, http://www.blossomnyc.com/blossom-on-carmine/
  Dessutom åt jag några gånger på väg hem från FN-huset (bodde fö på otroligt trevliga Pod 39 – om man nu måste bo i de ganska tråkiga kvarteren så är deras Salvation Taco och takterrass väldigt sköna häng!) en helt fantastisk vegoburgare gjort på ostfylld Portobellosvamp på snabbmatsstället Shake Shack (som försöker konkurrera ut de vanliga burgarställena). För god Smoothie bowl gick jag till Juice Generation på 122 E 42nd St nära Grand Central Station.

  Nina L 2015-10-21 11:38:35
  Svara
  • Svar på Nina Ls kommentar.

   pod 39 var vi nog till för att hänga en stund på takterassen tror jag. det hade väl rätt bra betyg? minns inte så noga. men kanske inga höjdarkvarter nej. ska lägga tipsen på minnet, alltid bra!!!

   traningsgladje 2015-10-21 17:23:42
   Svara
 • Inspirerad av din uppmaning om tips på bra matställen i Usa så fixade jag ihop ett blogginlägg om några av mina favoritställen i Washington DC och Philadelphia. Enjoy!

  Katrin 2015-10-16 21:44:42 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara
 • Kul att ni gillade Chicago Pizza and Oven grinder, det är inget märkvärdigt ställe men annorlunda och väldigt gott! När jag är i Chigaco försöker jag alltid ta mig dit!

  Ulrika Funkqvist 2015-10-16 20:21:16
  Svara
 • Hej! Jag är sugen på Chicago och skulle vilja ta med min man. Han är glutenintolerant, hur är din känsla när det gäller sådan mat i Chicago? De ställen du tipsar om låter fantastiska, fanns det glutenfria alternativ?

  Ulrika 2015-10-16 18:09:53
  Svara
  • Svar på Ulrikas kommentar.

   vet inte om det finns glutenfritt på just dessa ställen jag tipsade om; men jag noterade i alla fall minst ett ställe som serverade glutenfritt – för där kunde man välja hur man ville ha sin pizza (det var ett pizzaställe). det beror nog på graden av glutenintolerans också; för på t.ex. det italienska stället fanns många rätter utan gluten – men de tillagas ju i samma kök till exempel.

   traningsgladje 2015-10-16 22:14:35
   Svara
 • Ni verkar verkligen ha haft det fint! Mannen har varit i Chicago tidigare men inte jag. Blir väldigt sugen på att åka dit, ja och på allt gott man kan äta där 🙂

  Ha en riktigt fin helg nu också, var du än är. Stockholm strålar i alla fall!

  Anna - Trend o träning 2015-10-16 06:37:27 http://www.trendotraning.se
  Svara
 • Sådant här är så himla guld när man ska resa! Älskar guider kring matställen. Bra tips om Googles ranking, den hade jag inte alls koll på, jag har kört TripAdvisor mest!

  uppochhoppa 2015-10-15 20:44:06 http://www.uppochhoppa.se
  Svara
  • Svar på uppochhoppas kommentar.

   det är hur bra som helst, man kan också se när det är som mest folk där. lite oklart var siffran kommer från men verkar stämma rätt bra när vi utgick från 2 olika ställen och analyserade rusningen… 😀

   traningsgladje 2015-10-16 15:20:27
   Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Petra Tungården
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger