Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Lou Mitchell’s Chicago

När jag läste på om tips i Chicago, och framförallt bra restauranger, dök Lou Mitchell’s upp på flera ställen. Det är en visserligen en diner, men även diners har sin charm. När även en vän på Facebook rekommenderade oss att åka dit, så gjorde vi det.

Lou Mitchell’s är en diner från 1923, och en riktig institution i Chicago. Här har ett flertal presidenter ätit mat, bland annat Barack Obama. Dinern sägs också vara första stoppet på The mother road; Route 66. Route 66 är nästan 400 mil lång och går mellan Chicago och Los Angeles och på min bucket list står en road trip längs just den här vägen.

Jag vill gärna tipsa vidare om Lou Mitchell’s om du någon gång åker till Chicago; god mat och väldigt bra service. När vi väntade på ett bord fick vi en liten doughnut och innan vi beställde fick vi en bit apelsin. Och efter frukosten fick vi mjukglass.

Frukosten som vi beställde var riktigt bra jämfört med alla andra diners jag varit på, men också jämfört med andra frukostställen här i USA: omeletten jag beställde var helt fantastisk. Jag valde den ovanliga smakkombinationen ”apple and cheese omelette”: Michigan sugar sweet apples som låg ovanpå en fluffig omelett med riktigt gul cheddarost. Helt gudomligt! Jag kan tycka att riktigt klassiskt diner-kaffe är rätt så gott; det har en speciell smak tillsammans med mjölk och i tjocka koppar som man får på diners. Och apelsinjuicen är alltid riktigt bra på en diner tycker jag.

Förutom Lou Michell’s diner i downtown Chicago har jag inte sett särskilt många andra diners i de kvarter där vi bor (strax norr om Chicago loop och ungefär ett eller två kvarter väster om the Magnificent mile). Men i New York finns diners på många ställen; här är några som jag gillar:

> La Parisienne någon gata söder om Central Park – ett ställe som ser helt forntida ut, det är charmigt trots sin trubbiga uppsyn.

> Westside på Broadway/69th – oansenligt men bra frukost tycker jag.

När vi ändå är inne på frukost och New York så måste jag även tipsa om:

> The Smith – jag har varit på två av deras restauranger, en av dem åt jag frukost på – den andra middag.

> Friend of a farmer – bra och mysigt.

Lou Mitchells diner Chicago IMG_6431

Lou Mitchells Chiacago Lou Mitchells diner Chicago IMG_6424

Lou Mitchells diner Chicago IMG_6429

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Kanske inte så udda som det verkar med kombon ost och äpple. På en del ställen i USA är (eller i alla fall var) serveringsalternativen ”vaniljsås” eller ”cheddarost” till äpplepajen – även om jag också (fortfarande) tycker att det låter konstigt.

    Mats 2015-10-12 23:13:16
    Svara
    • låter inte jättegott faktiskt?

      traningsgladje 2015-10-14 03:58:04
      Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Elin Johansson
Home
Andrea Brodin
Man
Niklas Berglind
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Flora Wiström
Hälsa
Ida Warg
Mode
Chrystelle Eriksberger
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Linn Eklund
Lifestyle
Sanne Alexandra
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Kevin Triguero
Man
Viktor Frisk
Home
Sanna Fischer
Man
Marcus Schuterman
Man
Johan Hurtig
Home
Amelia Widell
Man
Philip Conradsson