Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Lyssna på podcast

Jag älskar att lyssna på podcasts. Jag lyssnar mest på svenska poddar, men jag har också en och annan podcast på engelska som jag lyssnar på. Filip och Fredrik till exempel, trots att de ju egentligen är svenska. Det är inte alltid de största poddarna som är bäst; men jag lyssnar ändå på Hannah & Amanda – Fredagspodden, och så Alex & Sigge såklart. Förutom det så gillar jag den här rätt så nya podden jag skrev om häromdagen, med bland annat Sandra Beijer och Kalle Wahlström som tidigare gäster.

De bästa poddarna tycker jag är de som är ärliga och nakna i både ämnen och åsikter. Det är svårt att podda på det sättet; för det kräver mod. Jättemycket mod. Som i podden Flora & Frida till exempel.

Det är helt galet att tänka att jag haft min podcast Träningsglädje TALKS i tre och ett halvt år. När jag startade den i april 2013 trodde jag att jag var sent ute med min podcast, men det var jag verkligen inte.

Jag tror att framförallt de svenska poddarna kommer gå lite samma öde till mötes som bloggarna; många hakar på trenden i början och startar igång – men inte alla orkar hålla igång. Den bästa tjänsten jag gjort mig själv är att min podd inte kommer ut varje dag varje vecka. En vecka går så snabbt och det har varit skönt att kunna släppa podden lite oregelbundet och med lite fler dagars mellanrum. Nu i höst kommer det släppas nya avsnitt rätt så ofta – så se till att prenumerera på Träningsglädje TALKS i din podcastapp. Jag använder podcaster och då får jag en notis varje gång ett nytt avsnitt av en pod jag prenumererar på släpps.

I det senaste avsnittet av Träningsglädje TALKS pratar jag om vänskap med min vän Ella. Hon är blivande psykolog och vi pratar om att välja ensamhet – och om tröstlös ensamhet. Om att vara världens tråkigaste – och att känna sig dålig när man är själv på en fest. Vi pratar om vad som definierar en vän – och varför det är så svårt med vänskap.

Jag tror att vänskap är något många av oss funderar på men som vi sällan vågar prata om!

Här är alla podavsnitt i podden Träningsglädje TALKS om du är nyfiken på vad mina tidigare avsnitt handlar om. Här är podden med Charlotte Kalla.

Träningsglädje TALKS sponsras av Mindfulness appen som är en av de största apparna inom hälsa i världen. Runt en miljon personer använder appen – och jag och Ella är en av dem. Ella använder den nästan varje dag och jag har som mål att använda den en kort stund varje dag.

Mindfulness Appen finns att ladda hem via App Store och Google Play och genom appen kan du följa med på guidade meditationer som är 3 minuter – eller längre. Du kan också välja tysta meditationer eller välja vem som ska guida dig genom meditationen.

träningsglädje talks POD 2

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Sist på bollen men äntligen har jag lyssnat på pod och det blev den om vänskap! Så många kloka och viktiga saker ni pratade om. Modig pod som gav mig mycket!

  Katrin 2015-10-10 15:59:10 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara
 • Åh, vilken bra podd. Mycket igenkänning och många tankar som väcktes. Jag träffade fem kompisar hemma hos en kompis förra veckan, det var trevligt och mycket skratt och prat, men ändå kände jag mig ensam. Det är så svårt! Tror dels att det beror på att jag inte är i samma fas av livet som de andra och det gör mig udda. Dels har jag gjort mer annorlunda val än många andra i Stockholm och då också annorlunda än mina vänner har valt. Just nu upplever jag mig lite vänlös, har massa bekanta, men ingen som känner mig på riktigt. Hoppas på nya vänner

  Johanna 2015-10-07 21:09:53
  Svara
 • Vilken bra podcast! Jag gillar verkligen hur ni diskuterar och reflekterar över de hang-ups vi har om hur vi tror att omgivningen uppfattar oss. Det verkar ju inte stämma så bra med hur vi egentligen uppfattas av andra. Och så gillar jag att Ella var med. Så coolt att ni har träffats genom era blogger. Jag stalkar ju fortfarande dig Sara, hoppas inte det känns läskigt… 🙂

  Nellie 2015-10-07 10:42:48 http://www.flyinghippo.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Dasha Girine
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Chrystelle Eriksberger