Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Dramatiken inför Dublin marathon

Och så var det bara ungefär 20 dagar kvar till Dublin marathon och även om jag sprang en timme häromdagen så har jag inte fått till mitt sista långpass som tänkt. Det är jag egentligen inte så orolig för rent fysiskt – men det hade varit skönt för huvudet att få det gjort. Att kunna lägga ytterligare 30 km bakom sig och känna att ja, en extra mil kan jag nog springa på det här.

Just nu känner jag inte riktigt så. Alls. Det kommer kräva ett enormt pannben av mig för att ta mig runt den där marathonsträckan i Dublin den 26 oktober.

Först och främst känner jag ingen som helst trygghet i att jag är i bra form. Just den här punkten stör mig inte så mycket för jag har insett att jag tycker det är lika jobbigt att springa 5 som 15 kilometer. 15 tar lite längre tid och konstigt nog känner jag mig trött de första 5 – sedan går det bättre. Därför är 5 km alltid jobbigt.

Det som är lite värre är mitt knä som jag inte litar på ett dugg. Jag har inte ont i det, men det är stelt och jag märker att när jag kör på så blir det ännu stelare. Men som sagt, ont gör det inte så just nu räknar jag med att det kommer fixa sig och det är bara lite överansträngt.

Ja ungefär så är läget och detta marathon springer vi helt utan prestation – utan enbart på pannben, många tidigare mil i benen och med en trygg erfarenhet att ett marathon är ett marathon och det finns ett gäng andra saker som är värre.

dublin marathon

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Det där fixar du fint Sara, precis som du skriver. Jag håller tummarna för att knät inte trilskar bara och att du får njuta av stämningen i Dublin.

  Anna - Trend o träning 2015-10-04 21:40:38 http://www.trendotraning.se
  Svara
 • Det enda som kan stoppa dig är smärta av den dåliga sorten, så jag hoppas verkligen att den uteblir. Jag tror ni kommer att få skitkul. Och den där ölen efteråt alltså… 😀 Jag drack en öl per mil efter en mara en gång. Det gick oväntat bra!

  Mia 2015-10-04 21:38:07 http://www.menmia.se
  Svara
 • Det kommer gå bra trots att förutsättningarna inte varit optimala för ngn av oss. Jag börjar känna mer och mer att det inte spelar så stor roll vad jag gör nu för det är så kort tid kvar. Vi går dit, startar, tar oss i mål och kommer säkert konstatera att man aldrig gör om det utan att förbereda sig annorlunda. Men tänker att man ändå kommer skratta åt resan och minnas den länge 🙂

  Annika 2015-10-04 20:40:59 http://www.strongday.se
  Svara
 • Hoppas det ordnar sig med knät. Och jag är säker på att ni grejar loppet med bravur!

  Camulla 2015-10-04 20:15:26 http://Www.camillatranar.com
  Svara
 • Hoppas att knät slutar spöka. Du kommer att få en fin mara i Dublin och fixa det galant!

  Åsa 2015-10-04 19:51:27 http://ehrnholm.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Dasha Girine
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Chrystelle Eriksberger