Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Resa till USA – tips

USA är ett av mina favoritländer att resa till – där finns allt. I USA finns fina stränder och här finns riktiga bra skidorter, det finns vildmark och det finns storstäder. Skräpmat och supereko.

På torsdag åker jag till Chicago och om du har varit där tar jag gärna emot dina bästa tips: allra helst tips om sådant som inte är så uppenbart. Bra frukostställen eller bästa burgaren eller fina kvarter eller annat!

Jag gillar att boka härliga hotell när jag reser bort; det är något som jag prioriterar högt men jag kan också förstå argumentet ”men vi ska ju bara sova där” även om jag inte delar den åsikten.

Vi satt här hemma en hel kväll och surfade runt på olika hotell i Chicago och vägde gratis wifi mot var hotellet låg. Wifi är nämligen en sådan sak som kan bli dyr om det inte ingår i priset – och som jag (med mitt jobb) prioriterar. Det allra sämsta är om man måste betala wifi per enhet; för då blir det lätt fyra enheter (två MacBooks, två iPhones för mig och min sambo) och så blir det jättedyrt.

Efter att ha valt ut tre hotell har jag lämnat det slutgiltiga urvalet till min sambo, så det kommer bli en spännande resa. Jag tror att vi kommer bo i närheten av The magnificent mile – men utanför The loop i Chicago.

Ett stående måste när jag åker till USA är att shoppa kläder (inte träningskläder alltså) och jag spenderar nästan alltid en halv dag på Macy’s. Inte så creddigt kanske – men bra deals.

Jag brukar köpa en hel del Calvin Klein, Michael Kors och Tommy Hilfiger – sådant är alltid mycket billigare i USA. Och så spenderar jag mycket tid i provrummet med att prova jeans. Hittar man drömjeansen så är så många framtida dagar räddade. Och drömjeansen finns alltid i USA.

Om du handlar på Macy’s (oavsett stad) – så kom ihåg att du ska få rabatt eftersom du är internationell besökare. Här är mer info!

Mina allra bästa jeans hittade jag på ett outletområde i västra Florida – helt otippat dessutom eftersom jag inte ens tänkte prova dem. Jag hittar inga toppenbra bilder men kolla här eller här.

Förut köpte jag alltid löparskor i USA men det gör jag inte längre; dels tycker jag ofta att utbudet är bättre i Sverige och dessutom är det inte längre så billigt i USA (Boston är ett undantag för där är löparskos skattebefriade)

USA har alltid varit det förlovade juicelandet och jag hittade rätt så snabbt till Juice Press i NYC. Men jag har bloggat om galna ställen som Holy Cream också – och så har vi varit på kändistäta The Sugar Factory i Meatpacking.

Jag har varit i New York rätt många gånger och jag kan skriva hur mycket som helst om det. Jag älskar NYC och kan alltid åka dit. Ett måste varje gång jag är där är att springa i Central Park! Allra helst vill jag bo nära parken för jag vill gärna börja dagen i New York med en morgonjogg före frukost.

Jag har varit i Panama City beach i Florida som ironman-sällskap och så har jag varit i Miami Beach två gånger. Miami Beach är dyrt men kul i två-tre dygn. Västra Florida däremot: fantastiskt bra med superfina stränder! Typ såhär såg det ut.

Jag har varit i Boston ett gäng gånger eftersom min sambo alltid springer marathon där. Här är ett blogginlägg från året när bomberna briserade i Boston.

Jag har också varit i Seattle och åkt på roadtrip längs hela östkusten. Det var före den här bloggens tid så det finns inte så mycket att visa därifrån.

Det finns två stora jättemåsten som jag ser fram emot att uppleva: dels vill jag åka till Colorado, eller ja, helst vill jag åka dit flera gånger – både på vintern och på sommaren. Och så vill jag åka på roadtrip längs Route 66. När jag läste boken Wild (Cheryl Strayed) så blev jag nyfiken på att vandra/springa också.

florida beaches

Panama City beach, Florida

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • Å vad härligt med USA. Är också såld på USA. Vi far till Florida om 3 v 🙂
  Så tänkte kolla med dig vad modellen på din fav Calvin kliene skjorta heter? Blev lite sugen på den!!
  ///Annika

  Annika 2015-10-04 22:19:14
  Svara
 • Jag kom precis hem efter två månader i USA. Seattle, San Fransisco, Alaska och en trip till Vancouver hann jag med. New York har jag varit i och det är nog fortfarande favoriten. Nu längtar jag till Australien eller kanske Asien. Eller Sydafrika. Eller transerbiriska järnvägen. Eller Rio. Det finns ju så många spännande platser!!

  Frida 2015-10-03 15:55:27
  Svara
 • Åh, USA! Har vart i ca 15 stater och Colorado är min favorit. Kan inte förklara men jag gillar att solen skiner ofta, mkt utomhusliv och bergen. Vandra, springa. Love it. Boulder i Colorado är grymt (kan också ha å göra med att vi har släkt där).

  Anna 2015-10-03 00:16:14
  Svara
 • Oh ja KOM!!! sista veckan i Sep – forsta veckan i Okt ar basta arstiden, nar alla lov skiftar i farg. Jag har hort att detta hotellet ska vara toppen: http://chicagoathletichotel.com/

  Linnea i Colorado! 2015-10-02 23:41:10 http://linneaiusa.com
  Svara
 • Usa.. jag får aldrig nog av det landet och längtar tillbaka dit. Har bara mellanlandat i Chicago så jag ser fram emot dina inlägg.
  Mitt Usa-mattips blir Cheesecake Factory!! Grymt bra men kolla menyn innan för annars kan man inte bestämma sig 🙂

  Katrin 2015-10-02 22:23:13 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara
 • Jag är ännu inte klar md New York ( blir man någonsin klar? ) men drömmer också om andra resmål i USA, typ rocky mountains och att göra roadtrips, eller se cornfields i långa rader. Wifi är grejen, det borde ju vara standard på alla hotell som jobbar med sin marknadsandel!

  Minns när ni var i Boston och det small, hur jag liksom såklart stannade i tanken över alal som kunde ha sadats – men också av att NI var ju där. Fy. Njut resan, ser fram emot resereportagen!

  Uppochhoppa 2015-10-02 10:56:34 http://www.uppochhoppa.se
  Svara
  • Svar på Uppochhoppas kommentar.

   tror inte man kan bli klar – men håller med dig om att det finns så himla mycket att se!! cornfields blir snyggt på bild!! 🙂 jag drömmer lite om amerikanska södern också. 🙂

   traningsgladje 2015-10-02 13:18:23
   Svara
 • Fina tips! Att wifi inte är standard- och bra sådant – en marknadsfördel som borde tas hand om.
  Och skattebefriade löparskor – det låter roligt i en svensks öron 🙂

  Emilia 2015-10-02 09:20:10 http://www.enemilia.se
  Svara
 • Åh, vad jag blev ressugen nu! Jag har bara varit i USA en gång, men vill verkligen dit igen!

  Paula 2015-10-02 08:53:23 http://livehealthier.blogg.se
  Svara
 • Du borde skriva fler inlägg om USA-tips, du känns ju lite som en expert så många gånger du har varit där 🙂 Till nästa år planerar vi en resa till norra Californien, sen ligger även Colorado på min ösnkelista 🙂
  Förövrigt borde du även se filmen Wild, den är väldigt bra och man blir extremt sugen att ge sig ut på äventyr. Jag borde själv läsa boken!
  / –
  http://matsdotter.shapemeup.se

  Matsdotter 2015-10-02 08:43:06 http://matsdotter.shapemeup.se
  Svara
  • Svar på Matsdotters kommentar.

   jag har sett wild – den var bra. det var kul att se någon annans filmatisering eftersom jag själv fick upp så många bilder när jag läste boken!! californien – härligt!!!!

   traningsgladje 2015-10-02 13:20:02
   Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Vanja Wikström
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk