Jag älskar att modet fortsätter att vara sportigt. Framförallt älskar jag de långa och enkla silhuetterna, gärna lager på lager och vidd genom ponchos eller capes och riktigt stora halsdukar. För att inte tala om att fotriktiga skor blivit mode med Birkenstocks som främsta föregångare! I höst, och så småningom vår, hämtar modet inspiration från sportens värld samtidigt som vi ser tydliga influenser från bland annat 90-talet (hej cykelbyxor).

Samtidigt så kommer allt mer naturmaterial in i modebilden; framförallt kork. Kork kommer vi att se bland annat på sneakers och yogamattor. Ull och läder är andra höstmaterial, i färger som ljusblått och kamelfärgat. Färgerna är överlag rätt så lugna, och vi ser mycket monokromt när vi klär oss i lager på lager.

Lite såhär kan jag tänka mig att se ut i höst – bilder från:

New Balance // Adidas Energy Boost

Nike // Röhnisch

Adidas Stella Mc Cartney // Craft Sportswear

Nike // HM

sports fashion aw15

0