Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Marathon på löpband

Jag grävde lite i arkivet igår kväll inför min föreläsning imorgon. Det fanns en hel del tokiga saker där. Som…

> Den gången jag sprang marathon på löpband.

Vi gjorde det på ett SATS-gym i Stockholm och personalen undrade hur långt ett marathon var. Såhär i efterhand minns jag det som oändligt tråkigt och det är skönt att jag har det bakom mig och inte framför mig. Att ha överlevt det är ett bra mentalt verktyg inför framtida fysiska utmaningar som kräver en bra jämförelse när jag får en dipp. Typ ”har jag haft så tråkigt och genomlidit ett marathon på löpband så kan jag klara av detta också”.

> Den gången jag sprang ett 12-timmarslopp i Trollhättan dagen efter midsommarafton.

Vi dök upp på startlinjen kl 12 efter att ha legat på stranden i några timmar och gjort ett pit stop på Max (kan ha varit Burger King). Sedan sprang vi väldigt många varv på en slinga som var runt 1200 meter mellan kl 22 till 10 dagen efter. Jag kom nästan 8 mil.

> Den gången jag sprang ett 24-timmarslopp i Hallsberg.

24 timmar är många timmar tänker jag såhär i efterhand. Jag minns att jag fick blåsor på fötterna som sprack och jag trodde att min fot exploderat. Det hade den inte, men jag var inte så van vid blåsor och sådant då. Det är jag inte nu heller, där och då var den enda gång jag haft blåsor som spruckit. Jag noterar att jag även den gången hade märkliga känningar i samma knä som nu. Men det jag minns allra mest är hur stark jag var de sista minutrarna och hur alla krämpor bara försvann och hur jag sprang igen. Jag älskar den känslan – totalt uppfylld av endorfiner.

Här finns hela inlägget att läsa om 24-timmarslöpningen på varvbana. Tänk hur jag skrev min blogg då – så annorlunda! Bilderna är pixliga eftersom de omformatterats så många gånger under mina bloggflyttar mellan olika plattformar. På den tiden hade jag dessutom pyttesmå bilder på bloggen.

> Den gången jag cyklade 25 timmar i sträck – inomhus

Detta dygn i oktober/november 2010 har jag ganska färskt i minnet, förmodligen eftersom jag reflekterade väldigt mycket inför och efter det. Hallandsposten kom och ställde frågor inför evenemanget och när ska svara på varför och hur, ja då börjar man tänka efter lite mer på riktigt. Här är min berättelse från 25 spinningpass under ett dygn.

2011 var jag med och arrangerade ett Rosa dygn i Stockholm, men det har jag faktiskt glömt bort. Här kan du läsa om den dagen. Jag har också arrangerat en massa andra grejer, bland annat en träningsdag till förmån för när katastrofen lamslog Haiti.

Andra och mer nutida saker är att cykla till Åre och springa Jämtlandstriangeln, men det känns som igår. Eftersom tiden går så snabbt så får jag plocka fram dem ur arkivet snart nog.

rosa

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Galet, men så inspirerande!
  Du vet väl att din cykling mellan Sthlm & Åre blev startskottet för mig att börja cykla lvg? För så var det. Jag tänkte, kan hon, kan jag! Så min premiärrunda (förutom den korta lilla svängen då jag testade lånecykeln och kände på hur man växlade med den) blev en nätt liten runda på 16 mil. Cyklade nämligen från Gbg till Halmstad. Sen var jag fast! Nu är min egna lvg-cykel en av mina käraste ägodelar! Utan cykeln känner jag mig inte hel.

  Men jag vill göra fler saker, och du inspirerar! Tack så mycket för det!

  Anna . P 2015-09-21 07:56:24
  Svara
  • Svar på Anna . Ps kommentar.

   Nä men vad kul att höra Anna!! TACK för att du delar med dig!! Visst är det härligt att cykla – så mycket frihet! Har du något annat kul i kikar’n?? Kram på dig!!

   traningsgladje 2015-09-21 08:20:21
   Svara
 • Vilka grejer och prestationer du har i ryggsäcken, blir jätteimpad!
  Förresten, lyssnar just nu på din pod, avsnittet om pengar och tvångstankar och det piggade upp min tråkiga sängliggande dag så himla mycket. Du och Annika är så bra tillsammans, kompletterar varandra perfekt och är sjukt roliga 🙂 Tack!

  Charlotta Sofia springer o trimmar 2015-09-20 14:15:52 http://www.springerochtrimmar.se
  Svara
 • Sara- du e ju galen, haha:)

  Men galet häftiga grejer du gjort.
  Coolt att känna att psyket och kroppen klarar av sånna prestationer!

  Lycka till idag:)

  alex 2015-09-20 09:51:34 http://www.alexochcarin.wordpress.com
  Svara
 • Visst är det roligt att kolla tillbaka på vad man åstadkommit och vilka monsterpass du gjort!

  Jess 2015-09-20 09:29:39 http://jessansworld.blogg.se
  Svara
 • Wow, vilka häftiga upplevelser. Men en fot som exploderar skulle man ju kunna vara utan, hehe. Grymt jobbat i alla fall!

  Annika - WörkoutMama 2015-09-19 22:37:48 http://annikaat.se
  Svara
 • Ja vad mycket galet vi har hittat på ihop! Men så roligt vi haft, och varje gång har vi ju insett att vi klarar det och så mycket mer. Härlig känsla. Kram!

  Karin Tri - triathlon 2015-09-19 21:34:40 http://karintri.com
  Svara
 • Rolig återblick! Slås av vilket otroligt pannben du har. 24 timmar på en varvbana, herrejösses alltså, starkt!

  Helena Enqvist 2015-09-19 21:16:47 http://www.helenaenqvist.se
  Svara
 • maraton på löpband är verkligen galet! Grymt gjort av dig!

  Camilla 2015-09-19 19:41:06 http://www.camillatranar.com
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk