Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Ibland är det bara att göra

Ibland är det bara att göra. Ta steget från soffan och gå ut genom dörren för att om en kort stund känna sig trött men stark, stolt och svettig. Träning. Så enkelt men så svårt.

Jag var inte jättesugen igår. Jag kände mig seg och oinspirerad. Steget ut genom dörren är alltid det jobbigaste oavsett om jag ska springa ett långpass eller träna ett kort cirkelpass. Igår skulle jag inte gå många hundra meter från huset. Jag skulle bara gå tvärs över gatan till ett stort gräsfält med några bra bänkar.

Ibland gör vi det så himla svårt för oss. Med redskap och utrustning och krångliga övningar. Jag gillar visserligen både medicinbollar och snake ropes och alla andra kul träningsprylar och jag gillar dynamik i rörelserna för att så många muskler som möjligt ska jobba eftersom det ofta är på så sätt vi rör oss i verkligheten. Men ibland är det enkla det bästa.

Jag körde en kort men alldeles lagom cirkel med en bänk till hjälp:

> Kliv upp på bänk (jag körde 20 kliv totalt fördelat på 10 kliv per ben och fokuserade på ett starkt och stadigt knä och lätt ”höftjuck” i översta läget)

> Knäböj mot bänk (jag körde 20 repetitioner och lät rumpan precis nudda bänken innan ett kraftfullt skjut uppåt med samma ”juck” som ovan)

> Armhävningar mot bänk (jag gjorde 20 stycken på tå och tänkte mycket på att hålla en stark bål under övningen – att köra på tå ger coreboost)

> Dips (jag gjorde 20 stycken och fokuserade mest för att få kontakt med rätt muskler eftersom jag har så himla svårt att hitta rätt i mina dips)

> Sneda crunches (jag gjorde 40 st totalt, alltså 20 stycken per sida).

När jag hade gjort ett varv av övningarna så gjorde jag två varv till.

Mellan varven låg jag en stund på rygg på bänken och tittade upp mot en gråmelerad kvällshimmel och lyssnade på vinden som dånade, ljudet av vågorna på sjön bakom mig och funderade på hur jag mådde just då och där. Jag kände mig glad och tacksam. Nöjd med att jag var där jag var men såg också fram emot att få spendera en härlig kväll i soffan med tända ljus och en god middag. Ibland är det bara att göra – i slutändan blir det nämligen rätt så bra.

Här är ett annat blogginlägg jag skrev om att träna hemma – med tips på både övningar och billigaste utrustningen!

traningsgladje.se craft brilliance

Tights // Craft brilliance. Tröja // Craft weather jersey.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
 • Jag hade en sådan dag igår, när det är så himla svårt att ta sig ut! För min del gällde det löpning men mellan bulljäsningarna tog jag mig ut på en 5km-runda runt Nissan (ja, inte hela Nissan då såklart 😀 ) och det är ju så skönt efteråt.

  Jess 2015-09-20 09:37:49 http://jessansworld.blogg.se
  Svara
 • Grymt snygg tröja!! Vill verkligen ha 🙂

  Tina 2015-09-16 20:04:11
  Svara
 • Tröjan! Vill ha! Så tjusig.

  Träningsblogga - Ida 2015-09-16 17:03:09 http://traningsblogga.se/
  Svara
 • Känslan efter ett sånt pass du beskriver är oslagbar! Jag förstår att du njöt av kvällen sen 🙂

  Emma 2015-09-16 16:00:57 http://ptbyemma.se
  Svara
 • Bra tips! Ibland tänker man inte på det enkla utan ska komplicera allt och då rinner det ofta bara ut ur sanden… Kram!

  Jessica Sundberg 2015-09-16 11:34:19 http://attlevasunt.se/
  Svara
 • Bra där – man mår ju alltid bättre efteråt. Inget annat ger samma nöjda känsla, samma lugn när man sjunker ner i soffan på kvällen. Frisk luft, natur och träning är en bra kombo istället för att svettas på ett gym.

  Emmi i Barcelona - explorista.se 2015-09-16 11:31:09 http://explorista.se
  Svara
 • Oftast är det de passen som känns allra bäst efteråt!

  Jenny 2015-09-16 09:30:53
  Svara
 • Så sant, det är bara att köra! Tack för träningsinstipsen, ska ta ut babyn i vagnen o köra det här upplägget i parkrn invid. Tack för en härlig blogg, läst i evigheter, men kommeterat sällan.

  Erica 2015-09-16 09:22:30
  Svara
 • Jag är trött i benen – det är bara att göra. Alla andra är mycket snabbare än mig – det är bara att göra. Jag borde köra en tvättmaskin och städa lägenheten istället? – det är bara att göra. Det r verkligen bara att lämna bort de där tankarna som tar bort träningsproduktivitet ibland. Vi har alla den där delen av oss, inbillar jag mig, hur mycket vi än gillar träning när vi väl är igång eller efteråt så kan det vara så svårt att börja. Att bara göra det är bästa knepet ever!

  uppochhoppa 2015-09-16 08:40:15 http://www.uppochhoppa.se
  Svara
  • Svar på uppochhoppas kommentar.

   Ja verkligen. Jag är tacksam över att jag till 80% inte behöver ta till ”det är bara att göra” utan faktiskt längtar. 🙂

   traningsgladje 2015-09-16 09:33:34
   Svara
 • Jag ska verkligen tänka ”Ibland är det bara att göra” när jag står i hallen ombytt till träningskläder sent ikväll… Eller jag måste nog börja tänka det långt innan faktiskt 🙂

  Mia 2015-09-16 08:00:30 http://www.menmia.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Vanja Wikström
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk