Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Årets bästa födelsedag

I måndags fyllde jag år och jag hade lite ångest inför min födelsedag. Det handlar absolut inte om att bli äldre, jag har faktiskt inga problem med det. Men, jag ville fira så bra som möjligt och verkligen maxa allt. Jag är ju en upplevelsejunkie som dessutom går igång på effektivitet, och nu ville jag ju optimera roligheten i att fylla år.

Eftersom jag var i Stockholm hela helgen så började firandet i lördags. Efter en dag med jobb ute på Stockholmsmässan så tog jag vägen förbi Tössebageriet och hämtade upp en tårta och ett gäng småkakor och hade kaffekalas med familjen och farmor och farfar. Det var rackarns trevligt, sådär som kaffekalas är när man fyller år.

Söndagen bestod också den av många timmars jobb innan jag tog en sväng förbi Stikki Nikki på Götgatan 46 och köpte med mig några byttor med glass. Jag har haft Stikki Nikki på hjärnan i några veckor nu, förmodligen eftersom jag följer dem på Instagram. Bland smakerna som jag valde ut var salty caramel, hazelnut, lemon sorbet och belgian chocolate. Plus några till.

Hemma hade pappa fixat skaldjur av alla de slag och vi skålade i champagne och såg på när han grejade med ostronen. Jag beskådade det mesta från soffan eftersom jag var så trött i fötterna. Det här med att springa på mässa alltså…

Vi väntade in min sambo som åkte upp och ner genom Sverige på ett tåg som tog lite andra vägar än planerat. Efter dubbelt så lång restid kom han fram och vi kunde slå oss ner för skaldjursfest. Jag gillar hummer allra mest, det konstaterade jag den här gången på västkusten. Efteråt hade vi glassprovning.

Måndagen, som var min riktiga födelsedag, blev ett enda långt crescendo. Från klockan 7 på morgonen satt jag på Café Pascal och i några timmar kom några av mina bästa vänner förbi för frukost beroende på när de kunde och vad jag tyckte var den bästa starten på en måndag man kan tänka sig. Mellan varven jobbade jag och grejade till och med ett telefonmöte.

När jag druckit två koppar kaffe och det gått några timmar så följde Katta med mig och firade vidare i poolen på taket på Selma City Spa (Clarion Sign). Det var finfint väder och 34 grader i poolen. Och vi var helt själva. Vilken fullträff. Efter ett tag kom en servitris ut med en surprise med bubbel och vindruvor och grejer. Så himla fint ordnat av Katta – tusen tack!

Vid 14-tiden promenerade vi genom stan för en sen lunch på Riche med Katta och Annie. Jag beställde in deras klassiska köttbullar och efter ett tag upphörde sorlet och vi var de enda som var kvar.

Det hann bli eftermiddag och jag jobbade en sväng innan jag träffade en till vän för mer firande. Denna gång på Orangeriet på Kungsholmen. Det är ett himla trevligt ställe för lite kompishäng och en drink, särskilt en måndagskväll som denna.

När jag promenerade hem vid 19-snåret hade det blivit mörkt och himlen bjöd på ett alldeles rosa skådespel. Jag hann inte mer än hem och vända förrän jag hade min sambo bredvid mig och vi begav oss ut på stan igen. Vi hade ett sent bord på Mathias Dahlgrens Matbaren inbokat och jag visste inte vad jag hade att vänta mig men oavsett så var det alldeles över förväntan ändå. Fantastisk service, utomordentliga vinrekommendationer och gudomlig mat.

Det var en helt fantastisk födelsedag som visserligen gjorde mig alldeles förlamad av trötthet dagen efter men jag är oändligt tacksam för alla fina vänner och stunder som jag fick med dem. Eftersom jag envisas med att bo en bit från Stockholm så är jag så himla glad att mina Stockholmsvänner tog sig tiden att träffa mig en helt ovanligt vanlig måndag.

Förut tyckte jag inte att det var så viktigt att fira mina födelsedagar men jag har nog ändrat mig vad gäller det. Klart det är viktigt – mest för att det är en chans att göra en vanlig dag till en himla bra dag! Förra året slog jag till med den här hotellfesten och året innan, när jag fyllde 32, firade jag i den här värmen.

födelsedag skaldjur skaldjur skaldjur StikkiNikkiSelma City Spa pool på taket IMG_2567 Selma City Spa pool på taket IMG_2581 Selma City Spa pool på taket IMG_2597 födelsedag 2015 födelsedag 2015 03 matbaren grand IMG_2634

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
 • Låter som en alldeles fantastisk födelsedag. Stort GRATTIS i efterskott 🙂

  Jessica 2015-09-12 07:55:18 http://svemelia.wordpress.com
  Svara
 • gud, vilken härlig födelsedag! Jag måste bli bättre på att fira mig själv, för det är ju ingen som firar en annars. Fyllde år igår, och blev inte firad ett endaste dugg. Får göra det själv helt enkelt.

  Malin 2015-09-10 19:38:59 http://www.litelangre.se
  Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   Men du Malin – STORT GRATTIS PÅ DIN FÖDELSEDAG!!! Ja, man måste styra upp sitt eget firande så att det blir något av det!

   traningsgladje 2015-09-10 20:36:49
   Svara
 • Stort grattis i efterskott! Verkligen härligt att vilja fira så mycket, jag borde också göra det, älskar att bjuda in till kalas 🙂 Och Stikki Nikki verkar verkligen avra nåt jag måste in och följa BUMS, såg ljuvligt ut ju!

  Stina - Tillvaron.se 2015-09-10 12:33:45 http://tillvaron.se/stina
  Svara
 • Stort grattis i efterskott! Vilken dag du verkar ha haft. Och Matbaren, mums! Kul att du flyttat över till Metro 🙂

  Marja - Baka Sockerfritt 2015-09-10 09:23:45 http://bakasockerfritt.se
  Svara
 • Vilken grym födelsedag – just så borde den ju firas, tänker jag, oavsett nummer. Mina har förbättringspotential. Måste skärpa till mig inser jag.

  Lisa & livet från den ljusa sidan 2015-09-10 08:22:18 http://livetfrandenljusasidan.se
  Svara
 • Du är så bra på att fira, Sara! Å andra sidan tycker jag att du är väldigt bra på att styra upp såna här späckade firardagar i vardagen också, när du är i Stockholm till exempel. Ska inspireras och ta efter tror jag! Personligen gillar jag händelserika dagar mer än händelserika nätter just nu (därför att det finns fler options på dagtid!) och då är ju en heldag ett bra alternativ till en sen födelsedagsfest.

  Jeanna 2015-09-10 08:01:01 http://Healthyliving.se/blissjunkie
  Svara
 • Grattis i efterskott, på födelsedagen och nytt bloggställe!
  Härligt firat, helt rätt att göra det med upplevelser, familj och vänner. Precis så ska en födelsedag vara!

  Katrin 2015-09-10 07:06:21 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara
 • Hipp hipp hurra (i efterskott) till en jungfru från en annan jungfru!!!

  Vilken dag! Fyller oxå snart år så det gav mig inspiration (som vanligt!)
  Klart födelsedagar ska firas ordentligt:)

  alex 2015-09-10 05:47:49 http://www.alexochcarin.wordpress.com
  Svara
 • Vilken härlig födelsedag!!
  Grattis grattis i efterskott 🙂

  Cecilia 2015-09-10 05:09:00 http://www.nouw.com/vitaponer
  Svara
 • Vilken härlig födelsedag du verkar ha haft, eller hela helgen verkar fantastisk! Grattis i efterskott, älskar att du slår på stort och bara fyller hela dagen med massa skoj. Förresten är bloggnyheten toppen, jag gillar det verkligen och kul att du fick med dig ditt arkiv samt domän. Ha det fortsatt fint!

  Clara Edvinsson 2015-09-09 22:08:54 http://www.claraedvinsson.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger