Måndag morgon och många jobbar sin första dag efter semestern. Kanske med en längtan 300 dagar framåt till nästa sommarsemester, eller med en känsla av att det som precis var gick alldeles för snabbt.

Jag har också levt med en dos av söndagsångest. Att vakna upp en måndagsmorgon och inte känna någon glädje alls. Att önska mig fram tills det äntligen blir helg igen och jag kan leva som jag vill.

För mig är det så självklart att det inte är så längre att det känns helt befängt att dela med mig av tips för hur du ska vända tanken och ha roligt varje dag.

Däremot kan jag berätta hur jag gör för att leva så mycket jag kan varje dag, och så får du göra vad du vill med den informationen.

– Göra någon av vardagarna till veckans uttalat “bästa” dag och planera dagen därefter. Detta var mitt nyårslöfte för några år sedan. Jag tyckte att tisdagar var veckans mest värdelösa dag men bestämde mig för att göra dem till veckans bästa och planerade in diverse utflykter och kompishäng varje tisdag. Jag pratade till och med om det här i Sveriges Radio en gång det året.

– Lyxträna. Det handlar inte om att göra något lyxigt dyrt, utan snarare om att tänka utanför lådan och göra något lyxigt annorlunda. Kanske kan du upptäcka en ny stig att springa, ett nytt gym att testa, en ny klass eller en helt ny motionsform. Mitt bästa måndagsminne är detta.

– Om du är en frukostmänniska som jag så kommer du uppskatta en värdigare frukost än den där snabba skålen fil ståendes vid diskbänken. Förbered något trevligt kvällen innan, chiapudding eller overnight oats till exempel, och ta dig tid på morgonen.

– Dejta mer. Seriöst! Varför ska du vänta till fredag för att ta en sväng på stan med sambon? Vardagsdejta! Detta är en extra bra grej om ni, precis som jag och min sambo, inte ses så himla ofta på grund av helt olika schemat och fullt-upp-liv. En dejt kan handla om vad som helst så länge det innehåller mycket kärlek; en kväll på bio, en tur tillsammans i löpspåret, en glass i sensommarkvällen,  kanske ett eftermiddagsbesök på museum…

[insert]östra blanktjärn vålådalen 03[/insert][insert]östra blanktjärn vålådalen[/insert] vardagsnöje innan semestern – terränglöpning “en bit bort”

0