För fjärde gången den här sommaren såg vi solen gå ner i havet på Restaurang Salt i Tylösand, en av mina allra bästa sommarfavoriter. Det var den sista gången vi var där i den här skepnaden. Den 29 augusti stänger Restaurang Salt för att flytta lite högre upp på stranden och kanske bli en permanent restaurang. Här kan jag tänka mig att sitta och se ut över havet när vinden viner och hösten stormar.

För fjärde gången den här sommaren valde jag kalixlöjrom till förrätt följt av pocherad torsk med tryffelhollandaise. Det går inte att beskriva hur gott!

När solen tog sina sista suckar före doppet i havet samlades alla människor vid strandkanten, på klipporna eller på terassen för att ta del av skådespelet. Man kan aldrig få för många solnedgångar i sitt liv.

Salt i Tylösand är nog mitt absolut bästa tips på restaurang i Halmstad. Tätt följt av Pio (en del av Pio Country Club) och Riccardos glass ute i Möllegård.

I city kan man äta bra lunch på Spis & Deli (Lilla torg) som har lite juicer, raw food, annan fika och världens godaste surdegsbröd som bakas av bagarna på Feldts. Det är för övrigt till Feldts (Karsten Rönnowsgatan) man ska gå om man vill köpa nybakat bröd eller bullar.

Skönaste uteserveringen för en fika är Espresso House inne i Drottning Kristinapassagen – eller Tillsammans nere vid Nissan alternativt Söderfamiljen lite längre bort längs Nissan mot havet.

Halmstad kan även vara den bästa träningsstaden i Sverige: om sommaren ska du åka till Brottet för att simma gratis i de långa utomhuspoolerna. Eller spring längs Prins Bertils stig eller på Galgberget. Sköna cirkelpass med mer styrketräning får du till genom att hänga i utomhusgymmet i Slottsmöllan eller det nya utomhusgymmet vid Galgberget bort mot Wapnö.

[insert]Solnedgång Salt Tylösand www.traningsgladje.se[/insert] [insert]Solnedgång Salt Tylösand www.traningsgladje.se[/insert][insert]Solnedgång Salt Tylösand www.traningsgladje.se[/insert] [insert]Solnedgång Salt Tylösand www.traningsgladje.se[/insert]

0