Vi har haft ännu en magisk kväll – den här gången på Restaurang Sjön, eller Sjönt som den kallas på sommaren, i Jönköping. Det är Tommy Myllymäkis restaurang och vi fick tips om att gå hit från en vän. Och vilket tips sedan!

Medan solen gick ner bakom höjderna på andra sidan Vättern så skålade vi i bubblor och såg ut över flanörer, rullskridskoåkare och en och annan badare. På sjön åkte någon vattenskidor medan några andra båtar låg och guppade till de djupröda solstrålarna.

Menyn på Restaurang Sjön är inte så lång och jag visste på en gång vad jag ville äta: råbiff med dijonnaise, rödbetor, kapris, äggula och friterad potatis till förrätt och sedan glaserad grissida ”five spice”med råsocker, serveras med sötsyrlig mango- och papayasallad samt sticky ris.

Båda rätterna var gudomliga och jag vet inte vilken jag gillade mest. Råbiffen var alldeles lagom med många smaker som bröt av varandra samtidigt som de kompletterande varandra otroligt väl. Grissidan var helt fantastisk tillsammans med mangon och papayan och riset med nötterna som satte en twist på hela rätten. Det var galet gott!

Efteråt kunde jag inte hålla mig utan beställde in en efterrätt också: salt karamellglass med karamelliserade popcorn, mandlar och kolasås. Dear god!

Jag kan verkligen rekommendera Restaurang Sjön om du har vägarna förbi Jönköping. Stanna över en natt och bo på Hotell Vox som ligger längs Vätterns strand.

[insert]Restaurang Sjön Jönköping - Sjönt www.traningsgladje.se[/insert]

[insert]Restaurang Sjön Jönköping - Sjönt www.traningsgladje.se[/insert]

[insert]Restaurang Sjön Jönköping - Sjönt www.traningsgladje.se[/insert]

[insert]Restaurang Sjön Jönköping - Sjönt www.traningsgladje.se[/insert]

[insert]Restaurang Sjön Jönköping - Sjönt www.traningsgladje.se[/insert]

[insert]Restaurang Sjön Jönköping - Sjönt www.traningsgladje.se[/insert]

0