Jag blev intervjuad av Sportamore häromdagen. Det kan vara så att jag alltid låter pepp och överhurtig i intervjuer, men det kan också vara så att jag är den typen rent generellt. Här är intervjun i alla fall.

I intervjun berättar jag bland annat om min optimala träningsvecka och jag vill gärna få till många sådana veckor i höst och vinter.

Innan jag skriver ut den vill jag poängtera att:

1. En optimal träningsvecka är bara optimal om den tar dig mot dina mål.

2. Se ovan. Vill poängtera detta ytterligare.

Mina mål går inte ut på att springa eller cykla eller göra något annat på en specifik tid eller så. Mitt mål handlar mer om att jag vill klara av vad som helst när som helt. Jag vill vara stark i kroppen och stark i själen. Jag vill vara övergrym så att jag kan leverera på alla plan, såväl i arbetet som privat. Jag vill kunna ge massor till andra i form av energi och närvaro men framförallt ge mig själv förutsättningen att leva så som jag vill och må så som jag förtjänar.

Med det sagt så ser min optimala träninsvecka ut såhär:

> Två löprundor (varav en av dem på eller över tröskelpuls och så en lite längre och lugnare)

> Ett cykelpass (distanspass utomhus med min racer eller min cyclocross eller intervaller inomhus på trainer)

> Ett lugnt simpass

> Två styrkepass, gärna intensivt och svettigt

…plus promenader för vardagsmotionen och den extra hälsoboosten samt (som jag missade att nämna i intervjun) väldigt anpassad och specifik träning (kalla det rörlighetsträning om du vill, eller styrketräning i miniformat) för att boosta mina nervbanor och främja den där rörligheten i min rygg som jag ibland bloggat om.

Jag kommer inte alltid att få till min en optimal träningsvecka och det är okej. Jag vet i alla fall vad jag siktar mot.

[insert]Playitas 625 fuerteventura mountains[/insert][insert] Playitas Sara 8[/insert] Bilder från en träningsresa till Playitas för två år sedan.

 

 

0