Kontrasterna gör livet sa en god vän till mig för ett tag sedan och jag minns inte helt säkert men jag tror att det var Katta. Jag tycker att det är ett lite skönare citat än Alfons pappa som sa om man aldrig har tråkigt så vet man inte när man har roligt. I kontrasterna behöver man inte dela upp roligheter och tråkigheter och placera in i facken semester och vardag. Det är bara olika saker med sina olika tjusningar.

Kontrasterna gör hela året; den mörka och kalla men fullkomligt gnistrande vackra vintern med raggsockor och dunjacka och ved i kaminen. Våren med sitt pirrande och kvittrande och sitt klara solsken. Sommaren med dagg i gräset och hängmatta eller hammock och vågskvalp, mygg och fästingbett. Och hösten med sin klara luft, färgerna som skiftar i guld och de mörkare kvällarna. Tjusningen med sommar är att det kommer en vinter. Det fina med vintern är att det blir sommar igen.

Jag vill inte ha någon vardag i mitt liv, men jag uppskattar struktur och ordning och reda. Många säger att de älskar vardag och jag har alltid ställt mig frågande till det men inser att vi har bara olika ord för samma saker. Men vad vore ordning och reda om man aldrig fick släppa sig hän. Vad vore alla helt fria dagar om man aldrig hade inbokade saker att göra.

Den här veckan jobbar jag från kontoret i Åre, med mina kollegor som jag inte träffat på hela sommaren. Mellan varven springer jag på fjället, släpar kettlebells och sitter en stund i bastun. Det ska både regna och bli sol, vara kallt och lite varmare. Det är kontrasterna som gör livet.

[insert]regnbåge i åre [/insert][insert]åre by night[/insert][insert] wersens åre torg[/insert][insert] åre sara[/insert][insert] inversion åre[/insert][insert] inversion åre[/insert] Alla bilderna är från augusti förra året.

 

 

0