För ungefär ett år sedan pratade jag med Martin på Movemed för första gången, han jobbar med hållningströjor från AlignMed. Sedan dess har jag till och från använt en Posture Shirt 2.0 som ska ge mig en bättre hållning.

Jag har testat liknande produkter förut; olika slags västar som ska fixa hållningen. MedPosture Shirt 2.0 så är det en helt vanlig tröja som gör jobbet. Det funkar på ungefär samma sätt som till exempel kompressionsstrumpor; det är ett plagg som fungerar som mer än en strumpa och som har positiva effekter på musklerna.

Tröjorna från Movemedsom jag har testat är mer än en tröja. Den aktiverar muskler som kan förbättra din hållning. Jag hade tröjan på mig på jobbet och upplevde en skön känsla över axlarna och skulderbladen; som att musklerna aktiverades och höll axlarna på rätt ställe.

En sådan här tröja fungerar lite som kinesiotejp som också jobbar med att hålla musklerna på rätt ställe. Hemligheten i tröjan är elastiska band som aktiverar och stimulerar utvalda muskelgrupper på ett varsamt sätt sträcker upp dig och ger bättre hållning.

Ett hållningsplagg ska inte begränsa ditt rörelsemönster, men däremot ska du känna en rätt så omedelbar effekt. Vissa personer kan uppleva kroppen som varmare och till och med träningsvärk efter att ha använt tröjor som stimulerar musklerna. Jag märkte inget sådant, men hade en skön känsla över skulderbladen och baksidan av axlarna.

Här kan du läsa mer om Movemed och om produkterna. På bilden nedan har jag en Posture shirt under min tröja.

Jag har fått tre Posture Shirt 2.0 att tävla ut till er. De finns både för dam och herr!

För att tävla skickar du ett mail till traningsgladje at gmail.com med svar på den här frågan: produkterna på Movemed finns i tre kategorier, lista en produkt i varje kategori. Och så vill jag att du ger tips på din bästa coreövning!

Tävlingen pågår fram till sista augusti!

Hela augusti ut har du 20% på produkterna från Movemed om du anger koden TRANINGSGLADJE!

[insert]sara träningsglädje IMG_7491[/insert]

1