Jag är taggad på måndag. Jag älskar omstarter. Och det passar mig alldeles perfekt att jag får en sådan var sjunde dag. Inte för att jag på något sätt levt dåligt förra veckan – utan snarare för att jag vill leva lika bra igen.

De jämtländska jordgubbarna har levt länge i butikshyllan här i Åre och kanske hinner jag norpa en eller två lådor till. Om de bestämt är slut nu så är jag nöjd med den här jordgubbssommaren och ser fram emot att hyllorna ska fyllas med kantareller istället. Jag vill äta kantarellpasta, smörstekta kantareller på surdegsbröd och crêpes med kantarellstuvning.

Att jag tyckte det var så roligt att plocka hjortron förra veckan förvånade mig, så jag vill ge mig ut för att plocka lite till. Jag gjorde rårörd hjortronsylt som jag åt till frukost som mellanlager på min chiapudding och jag vill gärna ha en sådan frukost till. Allra helst två eller fem eller fler.

Den här veckan vill jag njuta av de sista solstrålarna. Jag vill äta långlunch på uteservering och jag vill köpa mjukglass från Magnus Nilssons lilla bod i backen ner till stationshuset. Det är samma Magnus Nilsson som står bakom Fäviken och det är mjukglass så som mjukglass ska vara.

Jag vill hemskt gärna ta vara på en sista solnedgång innan jag känner mig riktigt nöjd och mätt på sommaren och ljumma kvällar.

Jag kan tänka mig att gå inomhus också. När det regnar vill jag ta ett simpass, träna styrka och börja kolla på House of cards.

[insert]Sara träningsglädje www.traningsgladje.se[/insert]

0