Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Ridvadet över Ottsjön

Igår gjorde jag och Annika något som stått på min bucket list för Åre under lång, lång tid: vi åkte till Ottsjö och letade upp ridvadet över Ottsjön. Det är ungefär 500-700 meter långt och allra djupast är det i början precis när du ska gå i och ca 70 meter ut. Det gör att man blir lite tveksam och undrar om det här verkligen är rätt ställe – dessutom står det att man ska ta sikte på en vit skylt på andra sidan, men någon sådan såg inte vi.

Ridvadsrundan är led 262 på ledkartan. Vi parkerade vid Ottsjöbua och gick asfaltsvägen tillbaka samma väg som vi kom. När man tror att man kanske är på fel väg så visar en skylt höger ner i diket och sedan följer man en stig rund 2-3 kilometer. Där stigen tar slut visar en skylt vägen mot Vallbo rätt ut mot sjön.

Vi funderade väldigt mycket på om det här verkligen var rätt ställe; skylten visade förvisso rätt ut i vattnet men jag litar inte på någon skyltning och dessutom undrade jag hur hästarna brukade komma upp på klipporna och stenarna som kantade sjön.

Eftersom vi var så osäkra så gick vi genom snår och mossa och sly en bit till, eftersom vi såg en annan person långt där borta som gick över sjön. Men det går som ett djupt dike några meter ut på alla andra ställen än just ridvadet så det första stället var det rätta stället.

Botten består av räfflad sand precis hela tiden och det i sig är rätt så magiskt. Jag vet inte exakt vad temperaturen låg på men jag gissar på någonstans mellan 18-21 grader. Det var behagligt för benen men det hade varit kallt mot magen.

Som mest går vattnet upp till halva låren för en lång person som mig, och det är som sagt precis i början. När man närmar sig sandbanken på andra sidan så blir det grundare och en lång bit hade vi vatten bara upp till vaderna.

Ridvadet är ett kul ställe men roligast är det nog från sandstrandssidan. Parkera alltså inte i Ottsjö utan åk rakt fram mot Vålådalen och promenera till sandstranden när du kört över Storån.

Ridvadet Ottsjö www.traningsgladje.se Ridvadet Ottsjö www.traningsgladje.seRidvadet Ottsjö www.traningsgladje.se Ridvadet Ottsjö www.traningsgladje.seRidvadet Ottsjö www.traningsgladje.se Ridvadet Ottsjö www.traningsgladje.seRidvadet Ottsjö www.traningsgladje.se

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Alltså sista avsnittet av Träningsglädje talks är så bra! Jag älskar att höra dig och Annika prata om olika saker i livet och att ni avslöjar vad ni ser hos varandra. 🙂

  Nellie 2015-08-26 11:29:15 http://www.flyinghippo.se
  Svara
 • Alltså vad coolt! Det är sådan sandbotten som är det härligaste också.

  Clara Edvinsson 2015-08-25 09:09:10 http://www.claraedvinsson.se
  Svara
 • Åh, den spar jag till nästa sommar! Ser underbart ut!

  Nina L 2015-08-24 22:37:00
  Svara
 • Paula: haha ja!!

  Katrin: ja det är ju inte välskyltat direkt…

  Sara 2015-08-24 21:01:57
  Svara
 • Vad skoj att ni hittade dit. Vi skulle faktiskt rida över från Vålådalssidan men hittade inte ner till rätt ställe. Får testa utan häst, ser riktigt härligt ut på dina bilder!

  Katrin 2015-08-24 19:38:24 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara
 • Häftig bild när du springer i vattnet, nästan Jesus-status på dig 😉

  Paula 2015-08-24 18:28:26 http://livehealthier.blogg.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk