Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hjortronen är mogna

Igår eftermiddag följde jag med en annan Sara upp på fjället; vi letade efter det där magiska gulden som finns där ute just nu: hjortron! Hjortron växer på blöta myrar eller i gränslandet mellan myr och det torra lite högre upp. De har börjat mogna precis nu, även om de förmodligen är allra bäst om några dagar.

Att plocka blåbär och hjortron och kantareller hör till de där härliga grejerna jag är dålig på. Jag har för dåligt tålamod och tröttnar snabbt. Dessutom blir jag galen på mygg och knott och spindelväv. Men, det var en härlig tur på fjället och det var faktiskt kul att plocka hjortron – dessutom i trevligt sällskap.

Grejen med hjortron är att se de små rackarna. Det är väl lite som med svamp tänker jag? Men, ser man ett litet guldigt bär där nere på myren så ser man snart fler.

Nu återstår att se vad jag ska göra med mina två-tre deciliter med hjortron. Kanske äter jag det till bananpannkaka som Sara föreslog, eller till glass – eller min favoritkombination som mormor gör: lax och hjortron!

Efter vår tur på fjället slog vi oss ner vid Ullån och badade fötterna. Vi satt där en bra stund i solen och hade det allmänt bra, så som man ska ha det en fin onsdagseftermiddag.

Hjortron www.traningsgladje.se Hjortron www.traningsgladje.se Ullån Åre www.traningsgladje.se

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Paulina Forsberg