Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skippa semesterångesten

Måndag morgon och många jobbar sin första dag efter semestern. Kanske med en längtan 300 dagar framåt till nästa sommarsemester, eller med en känsla av att det som precis var gick alldeles för snabbt.

Jag har också levt med en dos av söndagsångest. Att vakna upp en måndagsmorgon och inte känna någon glädje alls. Att önska mig fram tills det äntligen blir helg igen och jag kan leva som jag vill.

För mig är det så självklart att det inte är så längre att det känns helt befängt att dela med mig av tips för hur du ska vända tanken och ha roligt varje dag.

Däremot kan jag berätta hur jag gör för att leva så mycket jag kan varje dag, och så får du göra vad du vill med den informationen.

– Göra någon av vardagarna till veckans uttalat ”bästa” dag och planera dagen därefter. Detta var mitt nyårslöfte för några år sedan. Jag tyckte att tisdagar var veckans mest värdelösa dag men bestämde mig för att göra dem till veckans bästa och planerade in diverse utflykter och kompishäng varje tisdag. Jag pratade till och med om det här i Sveriges Radio en gång det året.

– Lyxträna. Det handlar inte om att göra något lyxigt dyrt, utan snarare om att tänka utanför lådan och göra något lyxigt annorlunda. Kanske kan du upptäcka en ny stig att springa, ett nytt gym att testa, en ny klass eller en helt ny motionsform. Mitt bästa måndagsminne är detta.

– Om du är en frukostmänniska som jag så kommer du uppskatta en värdigare frukost än den där snabba skålen fil ståendes vid diskbänken. Förbered något trevligt kvällen innan, chiapudding eller overnight oats till exempel, och ta dig tid på morgonen.

– Dejta mer. Seriöst! Varför ska du vänta till fredag för att ta en sväng på stan med sambon? Vardagsdejta! Detta är en extra bra grej om ni, precis som jag och min sambo, inte ses så himla ofta på grund av helt olika schemat och fullt-upp-liv. En dejt kan handla om vad som helst så länge det innehåller mycket kärlek; en kväll på bio, en tur tillsammans i löpspåret, en glass i sensommarkvällen,  kanske ett eftermiddagsbesök på museum…

östra blanktjärn vålådalen 03östra blanktjärn vålådalen vardagsnöje innan semestern – terränglöpning ”en bit bort”

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • SuperSara! Jag lyssnar till ditt pepp varje morgon och eftermiddag just nu på mina cykelturer. Signaturen till din podd är så härlig att lyssna på när jag trampar fram under sommarmorgnarna. Jag lyssnar inte i ordning utan efter intresse.

  Life design- avsnitten är de bästa tycker jag, men även podden om cykling (hon som byggde ihop sin egen cykel från delar på nätet och tyckte att folk i cykelvutiker var dryga). Även bättre foton-podden var skitbra.

  Fortsätt med dina härliga poddar, jag är helt beroende för tillfället 🙂

  Ett podtips tillbaka och en ljudbok att lyssna på eftersom du sa att du vill få ut mer av pengarna: lyssna på Sparpodden från Nordnet (börja från början) och lyssna på eller läs boken ”Vägen till din första miljon” av Tobias Schildfat. Då får du inspiration till investeringar och hur pengar kan jobba för dig. Låter helt religiöst kanske men det är egentligen sunt förnuft.

  Indexfonder med låga avgifter samt stabila utdelningsaktier och du är hemma!

  Jennie 2015-08-11 00:57:39 http://sportameramamma.blogspot.se
  Svara
 • Katrin: 🙂

  Marja: skönt!

  Anna: haha

  Camilla: precis så!

  Isa: åh tack vad glad jag blir!

  Marie: Blanktjärn (östra) i Vålådalen

  Sara 2015-08-10 23:23:16
  Svara
 • Var är bilderna tagna? Ser mysigt ut! Måste ta en utflykt dit någon gång! 🙂

  Marie 2015-08-10 22:35:21
  Svara
 • men du är väl för klok, peppig & bra!! bloggen blir bättre o bättre tycker jag!

  ISA 2015-08-10 19:51:05 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Klokt och viktigt! Livet består ju till större delen av en massa vardagar och vanliga helger. Som alla kan bjuda på vardagsäventyr, utflykter, spänning, romantik och endorfinkickar 🙂

  AktivaDagar-Camilla 2015-08-10 16:03:37 http://aktivadagar.com
  Svara
 • Får rysningar av orden ”snabba skålen fil ståendes vid diskbänken”… Jag vill ha lång härlig frukost varje dag. Om jag så måste ställa klockan übertidigt. Det är min vardagslyx!

  Anna (orka mera) 2015-08-10 15:23:21 http://piggelina.se
  Svara
 • Bra tankar! Har minst sagt också haft söndagsångest och mitt mål är att inte längre ha det! Fast nu när jag är mammaledig slipper jag som tur är detta.

  Marja - Baka Sockerfritt 2015-08-10 14:20:48 http://bakasockerfritt.se
  Svara
 • Kloka ord igen, precis som ditt inlägg om vädret. Om jag nånsin bara lever för fint väderaktiviteter eller för semesterdagarns så hoppas jag att någon säger till mig på skarpen!
  Tack för bra tips också 🙂

  Katrin 2015-08-10 11:19:43 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Vanja Wikström
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk