Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Årets sommarvärdar

Jag har lyssnat till en del sommarpratare i sommar. Inte jättemånga för jag var ärligt talat lite besviken på hela uppställningen. Och en del som jag har lyssnat på har jag varit besviken på för jag tycker att ett Sommar i P1 kräver mer än en berättelse om ett liv från a till b utan några insikter för mig som lyssnare att ta med mig. Men det har funnits guldkorn. Och det finns säkert fler bra som jag inte lyssnat på bara för att namnet låtit tråkigt och jag inte vetat vem det är. Så tipsa gärna om jag missat något som varit riktigt, riktigt bra!

David Batra pratade om mobbing. Om hur han mobbade, och mobbades. Och mötet med Mikael på slutet. Ett bra sommar i P1. Det berörde och väckte tankar. Och framförallt var det en annan sida av David Batra.

Terese Cristianssons sommarprogram var starkt även om det var så länge sedan jag lyssnade på det att minnet bleknat lite. Men jag ser bilder från krig framför mig, och det är blodigt och avskyvärt och brutalt. Som reporter är hon ute på fältet och är mitt i det hemska. Det finns så många livsöden och jag önskar att det alltid kunnat sluta bättre.

Anna Mannheimer och Peter Apelgren gör ett sommar i P1 som är pladdrigt och lättlyssnat men som inte riktigt duger för ett sommar i P1. Det funkar som pod men det är för pratigt och för många genvägar. Jag lyssnar ändå klart eftersom jag springer och inte har något bättre för mig att lyssna på. Annas ord om när hennes mamma dör för mig att gråta lite över döden. Men förmodligen för att jag var trött och låg på energi.

Saga Beckers sommarprogram hade nog fastnat mer hos mig om jag vetat vem hon var. jag vet bara att hon är hyllad för sin insats i en film men vet inget om filmen och inget om Saga. Det är inte du, det är jag, stämmer nog väldigt väl i detta fallet.

Nina Hemmingsson är ett av de sommarprat som jag lyssnade på live och jag tog också del av hyllningskören efteråt men jag fastnade inte. Det passade inte mig helt enkelt. Jag förstår henne budskap men skulle nog behöva en annan budbärare kanske. Eller så behövde jag vara på ett annat och mer tillgängligt humör.

Kjell Enhager bjöd på ett redigt sommar i P1 med anekdoter och take aways. Det här är mer min stil. Men Kjell kör safe och har man lyssnat på hans föreläsningar så känner man igen rätt så mycket. Men det är såhär som jag vill att formatet ska vara! Jag var ute och sprang när jag lyssnade och när han berättade om cyklisten så bubblade gråten i halsen och jag fick svårt att andas. Bröstet kändes för litet och hjärtat för stort. Men det var det värt. Och tänk att han överlevde!

Hédi Frieds berättelse om fångenskapen i Auschwitz är så himla viktig. I jämförelse med Hédis livsöden ter sig andra program av hockeyproffs, skådespelare och kulturpersonligheter eller entreprenörer så otroligt betydelselösa.

Johan Rockström briljerade med sitt sommarprat om allt det som är det absolut viktigaste för oss: den planet vi lever på. Han levererar sitt budskap på ett fenomenalt fängslande sätt och ingjuter hopp och en vilja att göra något. Extremt skickligt berättat!

Leila Lindholms sommar i P1 lyssnade jag på med ett analytiskt öra eftersom jag nyligen lyssnat på henne i podden Värvet. Det slog mig att ett bra sommarprat kräver mod att vara öppen och sårbar och ärlig och att bjuda på allt det där man inte vågar berätta. Det gör skillnaden och Leila blir slätstruken och lite för duktig i sitt sommarprat.

Sanna Lundells sommarprat är bitvis riktigt bra och bitvis långt ifrån mig. Jag fascineras av hennes syn på tvåsamhet och kärlek och tycker att hon pratar bra och intressant och feminism men jag kan inte ta till mig om medberoendet för hon är inte tillräcklig tydlig för någon som inte på förhand satt sig in i hennes berättelse. Det blir lite luddigt och jag förstår inte allt och kan inte ta till mig det hon säger.

Zara Larsson hade jag sju-hukt höga förväntningar på eftersom så många sa att hon var så bra och ja hon var bra, men går inte till historien som det bästa jag hört. Det är däremot helt klart imponerande att hon bara är 17 år.

Alice Teodorescu pratade visserligen om sitt liv, från a till b och med lite mellanspel däremellan och borde således inte ha imponerat på mig så värst – men med tanke på att jag bara hört henne prata i bitvis rätt hätska debatter så var det intressant att få höra personen bakom tala till punkt.

Kristina Sandbergs sommarprogram överraskade mig stort. Jag hade aldrig lyssnat på det om jag bara läst beskrivningen. Men nu satt jag i en bil och hade inget annat för mig och även om jag förmodligen kommer bli tokig på Maj när jag läser böckerna där hon har huvudpersonen så var det här pratet jätteintressant.

Markus Näslund lyssnade jag på i bilen. Jag är inte så intresserade av hockeyspelare eftersom jag inte är så intresserad av hockey. Jag är överlag inte jätteintresserad av att lyssna på sportstjärnor. Det är ofta lite same same. Det bästa i det här programmet var nog musiken; country!

Det har också funnits sommarprogram som jag inte haft intresse nog att lyssna klart. Som Marianne Mörck, Kalle Moraeus, Bengt Baron, Mona Malm och Sverker Olofsson.

Däremot ser jag fram emot att lyssna på Magnus Nilsson och Fredrik Reinfeldt.

Berätta – vad tycker du om årets sommarpratare!!

Löpning 21km www.traningsgladje.se

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • Jag tycker att Alexander Ekman har varit bäst hittills! Väldigt duktig på att prata, bra upplagt program och musik helt i min smak. Rekommenderas verkligen!

  Rebecka 2015-08-14 21:01:37
  Svara
 • Jag tycker att det har varit en bra prat-sommar. Lyssnar när jag jobbar i skogen 🙂 Syster Karin gjorde starkt intryck på mig. Clara Henry var skön att lyssna på under springtur och Rockström var superbra. Reportern som varit kidnappad gjorde också ett spännande program som gav distans till min vardag. Tycker om blandningen med politiker, kock, nano-forskare och nobelpristagare, vloggare, överlevare, idrottsmän och artister. Roligt när inte alla varit på tv 🙂

  Sara 2015-08-14 06:08:53 http://astmatrollbysara.se
  Svara
 • Kjell Enhager och Clara Henry gillade jag! Kjell har jag inte hört tidigare och blev fångad direkt och ja, berättelsen om cyklisten fick mig att gråta.
  Clara var inte alls som jag hade föreställt mig, det tog till och med ett tag innan jag fattade vem hon var. Melodifestival-Clara som jag inte alls uppskattade. Men det här var nåt annat, riktigt bra.

  Camilla 2015-08-10 19:04:55 http://camillatranar.com
  Svara
 • Tycker du ska lyssna på Kalle Moraeus, man blir bara glad av att lyssna på hans sommarprat, så härlig gubbe/man/karl, eller vad man ska kalla honom.
  Verkar så genuint snäll och omtänksam, ja man blir bara glad, så det är värt att lyssna på 🙂

  Mikaela 2015-08-10 10:24:19
  Svara
 • Har inte hunnit med alla, men hittills har jag gillat Kjell Enhagers bäst!

  Blev chockad av Regina Lunds program eftersom jag inte direkt hört något om henne sedan rederiet typ

  Tina 2015-08-09 19:41:41
  Svara
 • Har inte heller tyckt de har varit så bra. Gillade Clara Henry, David Batra och Karin Volo bland annat.

  Marja - Baka Sockerfritt 2015-08-09 09:51:05 http://bakasockerfritt.se
  Svara
 • tyckte verkligen Hedi var så jäkla bra & berörande. Men jag verkar vara den enda som inte riiiiktigt fastnade för detta ”miljö-pratat” med Johan!? tyckte det var sjukt jobbigt att hänga med..

  ISA 2015-08-08 23:36:58 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Jag är också lite besviken på årets sommarvärdar. Men bäst hittills i år tycker jag Anna & Peter var. Är nog för att jag tycker deras humor är klockren!

  Karin FitnessochHälsa 2015-08-08 21:46:50 http://www.fitnessochhalsa.se
  Svara
 • Och hans mosesson var också väldigt bra! 🙂

  Fanny 2015-08-08 21:30:46
  Svara
 • Jag måste säga att jag ej har hunnit lyssna på några alls! Jag brukar spara dem till hösten. 🙂

  TantoMamma-Svensk smyckesdesigner 2015-08-08 21:16:11 http://TantoMamma.WordPress.com
  Svara
 • Älskade Nina hemmingsson, stod knappt ut med Alice T, mest för att det var så förutsägbart men framförallt hennes åsikter. Daniel pohl från expo var suverän! Bra musik o otroligt välskrivet manus.

  Fanny 2015-08-08 21:10:28
  Svara
 • Jag tycker att du ska lyssna på Annika Norlin som pratade idag, om PMS, PMDS, hur vi påverkas av hormoner och var personlig och politisk på samma gång.

  Malin 2015-08-08 21:00:34
  Svara
 • Håller med dig. Karin Volo stannar kvar. Likaså Terese C. Jag gillar hockey så Markus får godkänt. Nilla Fischer var bra. Maxida Märak belyser samernas kamp. Jag tycker det är intressant med livsöden och alla människor bär på sin egen historia. Men jag väntar på ditt sommarprat jag med! Trevlig resa!

  Karin 2015-08-08 20:29:27
  Svara
 • Jag tycker också att det har varit lite svagt, lite besviken är jag allt. Nu har jag inte lyssnat på jättemånga pratare pga att jag inte vet vilka de är! Jag tyckte absolut om David B och Anna M + Peter A. Jag har även lyssnat på en del som jag stängde av som Leila! Jag får väl försöka ge de okända en chans 🙂

  Cecilia 2015-08-08 19:44:55 http://www.nouw.com/vitapioner
  Svara
 • Min favorit hittills är helt klart Johan Rockström. Jag gjorde till och med en festival-yoga-klass med temat I’ve got the Power inspirerad av Johan. Andra favoriter är Kjell, David och Leila, så tyvärr inga tips från mig. Jag väntar med spänning på ditt sommarprat Sara! 🙂

  Nellie 2015-08-08 19:43:07 http://www.flyinghippo.se
  Svara
 • Jag tycker du ska lyssna på Herman Geijer, Arkan Asaad och Clara Henry (tyckte hon var bättre än Zara, om man ska jämföra ”ungdomarna”). Lena Olin var mer personlig än jag hade väntat mig, men hon avverkade vissa händelser väl snabbt. Även syster Karin och Karin Volo stannade kvar länge. Jag gillade både Anna & Peter och Mona, men jag hade nog gillat dem oavsett vad de hade pratat om.

  Sara 2015-08-08 19:33:11
  Svara
 • Jag har äntligen kommit till den del av semestern när jag hinner med Sommarpratarna och är överlycklig över det. Daniel Pohl (från Expo) var väldigt intressant och aktuell.

  Annars gillade jag också Kristina Sandberg som jag lärde mig mycket av och jag var också lite besviken på Nina Hemmingsson, som jag gillar så mycket att Torkel fick en en-ruting av henne i present av mig när vi gifte oss!

  Kari 2015-08-08 19:32:50 http://forskojsskull.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Vanja Wikström
Home
Andrea Brodin
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger