Körsbärslemonad. Smaka på ordet! Visst låter det ljuvligt. Lägg då till att jag häromdagen gjorde en körsbärslemonad med vanilj och man är ju redo att springa ungefär hur långt som helst för ett glas av den somrigaste drycken du kan tänka dig.

Körsbär är en mina absoluta favoritsmaker. När jag bodde i Kanada var jag besatt av körsbärglass. Det var en nästintill fettfri variant som förmodligen inte innehöll några naturliga spår men den var faktiskt oändligt god. Jag tror att en glass med körsbärssmak, gjord på italienskt sätt, skulle vara mina absoluta favorit om jag bara fick tillfälle att smaka.

När jag läste om Leila Lindholms cherry lemonade från kokboken The Fresh Foodie så kunde jag nästan gissa på förhand att det skulle bli en hit. Jag älskar lemonad i allmänhet och för bästa smaken ska det drickas ur burk med sugrör (jag föredrar också att dricka min kaffe latte ur små glas – känslan gör något visst med smaken).

Körsbärslemonaden gick snabbt och enkelt att göra och det är lite av en förutsättning för att saker och ting ska få hamna på en här bloggen. Jag har lite för dåligt tålamod för tidskrävande och svåra saker.

Hursomhelst, såhär gör du Leila Lindholms cherry lemonade – eller – körsbärslemonad på svenska:

1. Kärna ur och sjud 500 gram körsbär (det är ungefär en förpackning) tillsammans med 1.5 dl strösocker, 1 vaniljstång och 1.5 dl vatten. Sjud i ca 30 minuter tills det blir en sirap.

2. När det svalnat, blanda med kolsyrat vatten, ca 3 dl färskpressad citron och isbitar.

3. Servera i glas eller glasburk och garnera – receptet räcker till 1 tillbringare.

[insert]Cherry lemonade www.traningsgladje.se[/insert]

[insert]Cherry lemonade www.traningsgladje.se[/insert]

[insert]Cherry lemonade www.traningsgladje.se[/insert]

[insert]Cherry lemonade www.traningsgladje.se[/insert]

[insert]Cherry lemonade www.traningsgladje.se[/insert]

0