Vi har precis vinkat av mina föräldrar som varit nere på besök; medan pappa spenderade några jobbdagar här på västkusten så gjorde vi andra lite annat. Detta har ni redan följt med på – och häromdagen när regnet stod som spön i backen åkte jag och mamma till simstadion Brottet i Halmstad som har utomhuspooler. Lite regn spelar ingen roll, tänkte vi. Man ska ju ändå bli blöt.

Vi gjorde ungefär 45 minuter i poolen som höll runt 25 grader medan det var svala 17 i luften. Regndropparna studsade bitvis på ytan och det var gott om plats mellan simtagen. Så himla härligt, dessutom gratis!

Efteråt åkte vi på utflykt. En favorit från förra sommaren är Strömma Farmlodge i Tvååker utanför Varberg som nu utökats till att innehålla såväl butik som konsertlokal och lite annat. Ett väldigt udda ställe, jag fascineras över hur Marina balanserar allting och får det till att bli en riktig fullträff.

Jag handlade lite fina saker men när vi skulle fika så kom vi på en bättre idé; vi skulle till Solhaga stenugnsbageri i Slöinge! När vi kom dit hade vi cirka en kvart på oss att fika innan det lilla caféet, som bara har två bord inne men desto fler ute, stängde. Vi hann sörpla i oss en kanna kaffe med bönor rostat på Slöinge kafferosteri, och en smarrig surdegsmacka. Kardemummabullen åt vi i bilen, för nu hade vi hittat en ny destination.

Sista anhalten för dagen blev Haverdal. Vi gick en sväng på stranden; det var kav lugnt och stenarna vilade lugnt en bit ut i vattnet. Några joggare sprang förbi, en av dem satte sig för att meditera på en sten. Några promenadsällskap flanerade längs strandkanten. Det var jämngrått och disigt och alldeles fantastiskt vackert.

När vi kom hem tog vi det lugnt ett tag innan vi dukade upp till taco fiesta och ännu lite senare kollade vi sammandraget av Tour de France och näst sista etappen upp till Alpe D’Huez.

[insert]Brottet[/insert]

[insert]Brottet Sara[/insert]

[insert]Strömma Farmlodge 08[/insert]

[insert]Strömma Farmlodge 06[/insert]

[insert]Strömma Farmlodge 07[/insert]

[insert]Strömma Farmlodge 04[/insert]

[insert]Strömma Farmlodge 02[/insert]

[insert]Solhaga stenugnsbageri 01[/insert]

[insert]Haverdal 02[/insert]

[insert]Haverdal 07 Hazel[/insert]

0