Vissa rätter lagar jag till för att de är snygga – en fin bonus är att de dessutom är goda. Så var det med den här salladen som jag stannade till vid när jag bläddrare i Elle Mat & Vin. Receptet innehåller både oxfilé och chévre men jag fastnade för bären! Åh så snyggt – vilken drömsallad, tänkte jag och svängde ihop den somrigaste salladen jag kunde tänka mig efter gårdagens terränglöpning i fjällen.

Jag skar kycklingfilé i strimlor och stekte i smör medan jag lade en tjock bädd med babyspenat på en tallrik. Sedan fullkomligt öste jag på med bär: jordgubbar, hallon och blåbär. En tärnad avokado fick ta plats också – och så kycklingen såklart.

Som topping svängde jag ihop en dressing på olivolja, mangobalsamico, flingsalt och färskmalen peppar. Så gott, fräscht och somrigt – allt medan regnet öste ner utanför! Det bästa är verkligen hur färgglad mat såsom denna med allt det gröna, blå och röda verkligen känns som en antioxidantboost rätt in i cellerna.

[insert]Sallad www.traningsgladje.se[/insert]

[insert]Sallad www.traningsgladje.se[/insert]

[insert]Sallad www.traningsgladje.se[/insert]

0