Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina böcker

Jag sitter på balkongen under en poncho. Det är molnigt men rätt så ljummet i luften. Typiskt ingentingväder – som gjort för att hänga i en balkongsoffa och knappra på datorn och planera och styra upp. Igår köpte jag några böcker, dels för att läsa och dels för att skriva i. Jag behöver få ner mina tankar och mina idéer på pappet för att kunna släppa dem mentalt och jobba vidare. Jag är en superdigital person men papper är ändå viktigt för mig. Detta är böckerna i mitt liv just nu:

books

Vi börjar med boken överst: en liten orange anteckningsbok från Smythson som det står Superstar på. Den har jag haft i två år nu. Här skriver jag ner min träning och tankar om den. Jag reflekterar hur det går över tid och skriver ner mina ambitiösa planer framåt. Det är kul att bläddra tillbaka och kika på hur jag tänkte precis den här tiden förra året; vad jag tränade, vad jag siktade mot, vad som var svårt och vad som var roligt. Sådana saker som minnet liksom inte hänger med på.

Jag har länge velat läsa Lena Dunhams bok ”Not that kind of girl”. Egentligen vill jag läsa den på engelska men denna gång fick svenska duga bra. Har du läst den? Vad tyckte du?

Den blå lite anonyma skrivboken full med vita blad är min SARA RÖNNE AB-bok. Det finns visserligen inget bolag som heter Sara Rönne AB men i boken staplar jag upp och strukturerar och sammanfattar alla mina uppdrag. Den är helt ny så det finns bara några få skrivna blad men AB-tänket har jag haft länge och mestadels samlat i min kalender eller på datorn tidigare. Den blå boken ska också samla bloggidéer och podämnen, helt enkelt allt jag gör och verkar inom som är kopplat till affärsidéer och affärsmål – och hur jag ska ta mig dit. Från staplar med siffror till punkter med content. Jag behöver den här boken eftersom dels mitt huvud men också mina uppdrag är så spretiga; från föreläsningar till plåtningar till PR och så mina innehållsjobb.

Unders är min kalender. Den är vit och så jäkla förnuftigt billig att jag längtar till hösten så jag får köpa en ny. Min favorit har varit Smythsons stora svindyra kalendrar men i höstas så tänkte jag att jag skulle vara ekonomisk och köpa en billig men det gör jag inte om. Det kan låta banalt men min tid känns värdefullare med en Smythsonkalender. Dessutom kikar jag i den varje dag och en kalender är livsviktig för mig så en Smythson är värd varenda krona.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Rent inlärningsmässigt så är vi ju alla olika där. En del kan höra och komma ihåg allt medan andra kräver mer visuellt för att minnas och lära sig. Det gäller att hitta sin grej helt enkelt. I skolan gäller det att få och att ge många olika verktyg för att kunna nå alla elever. Jag jobbar mycket med elever med andra modersmål och försöker blanda högläsning, egna förklaringar (både från mig och andra klasskompisar) och bilder som stöd för språkutvecklingen.

  Själv har jag väldigt svårt att bara fokusera på att lyssna. Till exempel pod så krävs det mitt fokus annars hamnar jag lätt i någon annan tanke och har missat 5 minuters lyssnande. Ljudböcker har jag inte ens vågat prova… Men jag slukar gärna ”riktiga” böcker, särskilt såhär i semestertider.

  Anna Jansson 2015-07-13 12:25:57 http://www.annamjansson.se
  Svara
 • Anna: ja, det är något med överblicken. och att jag minns bättre när jag skriver för hand. har funderat mycket på om det är bättre att läsa böcker än att lyssna, när det kommer till språkutveckling och så. eller om det inte spelar någon roll?

  admin 2015-07-12 21:44:08
  Svara
 • Jag använder fortfarande också papperskalender. Det är något visst med att se dagarna framför sig och skriva in datum och events. Jag får inte alls samma struktur av att se en kalender digitalt. Tyvärr är min en billig som jobbet betalar men en fin kalender gör stor skillnad.

  Anna Jansson 2015-07-12 21:31:26 http://www.annamjansson.se
  Svara
 • Mia: jag älskar att köpa en ny skrivbok – hela framtiden, och världen, ligger liksom framför en!

  Stina: ser fram emot att läsa den!

  Katrin: instämmer. härliga skrivpennor likaså!

  admin 2015-07-12 20:04:29
  Svara
 • Böcker, framför allt skrivböcker är riktigt bra! Lite som med skor, man kan aldrig få för många!

  Katrin 2015-07-12 19:32:05 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara
 • Jag började precis på Not that kind of girl och gillar den än så länge, har i princip bara hört gott om den av mina vänner. Finns ju en del igenkänning i den!

  Stina - Tillvaron.se 2015-07-12 19:02:02 http://tillvaron.se/stina
  Svara
 • Jag är en skrivboksfantast – har hur många som helst. Tyvärr är jag inte lika strukturerad som dig kring vad jag skriver i dem. Det börjar oftast ganska bra och sen rycker jag åt mig den som finns till hands när jag behöver skriva något. Fast ett blogg-block har jag minsann! 🙂

  Mia 2015-07-12 18:40:49 http://www.menmia.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Vanja Wikström
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Dasha Girine
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk