Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Att skapa perfekta dagar

Jag pratade med en vän i telefonen häromdagen (händer inte jätteofta numer, men jag minns när jag var i tonåren och kunde hänga med vännerna i telefon en hel kväll, många gånger under långa stunder av tystnad). Hon började prata om vädret och jag ballade ur. Kan vi sluta prata om vädret och kan vi börja leva istället? Regn, sol, storm, kyla – det spelar inte så stor roll för mig. Jag skapar mina perfekta dagar utifrån det oavsett. Varje väder har sin charm.

Men – mina perfekta dagar är inte något som bara ”händer”. Jag är sjukt dålig på att ”ta dagen som den kommer”. När jag ska göra det så händer inget alls och jag ligger på soffan och blir på dåligt humör. Jag måste ha en plan, och veta vad jag vill från början. När jag har planen så kan jag gå ut och fånga den där klyshiga dagen.

Här är två perfekta dagar i mitt kommande liv; en perfekt solig dag – och en perfekt regnig dag:

Den perfekta soliga dagen:

> Vaknar runt 7.30 och tar en morgonpromenad längs kajen till västra stranden. På vägen hem går jag förbi Feldts och köper nybakat surdegsbröd. Och kanske en solskensbulle.

> På förmiddagen åker vi till Lynga strand som är min favoritstrand i Halmstad. Jag har en bok i väskan, eller kanske en pod. Vi blickar ut mot horisonten i några timmar, äter den där solskensbullen och gör mest ingenting.

> På eftermiddagen, kanske när molnen drar in över kusten, så byter vi om till träningskläder. Benen är utvilade och vi åker till något kul ställe där vi tränar intervaller tillsammans. Kanske en löparbana, kanske en kort slinga i en strandskog, kanske en jobbig uppförsbacke där träden bildar ett lummigt tak.

> När det blir kväll blandar vi drinkar och sätter oss på balkongen. Sedan går vi iväg och äter någonstans härligt; kanske bara på Brasserie Collioure nedanför balkongen, eller till Pio i stan eller Salt i Tylösand.

> Om det är en riktigt varm natt så sover jag ute på balkongen under en filt, för det är det absolut somrigaste jag vet när jag är i Halmstad.

Den perfekta regniga dagen:

> Vaknar runt 7.30 och bestämmer mig för en snabb men kort promenad längs Nissan. Lövtaket är så oändligt grönt i sommarregnet och jag blir inte mer än blöt. På vägen hem går jag förbi Espresso house och köper en morgonlatte, för jag har ingen kaffebryggare i Halmstad.

> På förmiddagen tar vi bilen och åker en sväng, antingen upptäcker vi ett nytt café eller så åker vi till en favorit från förr. Strömma Farmlodge är ett sådant exempel. Detta Havanna i Varberg är ett annat.

> När det blir eftermiddag trotsar vi regnet och så byter vi om till träningskläder. Benen är utvilade och vi åker till något kul ställe där vi tränar intervaller tillsammans. Kanske en löparbana, kanske en kort slinga i en strandskog, kanske en jobbig uppförsbacke.

> När det blir kväll funderar vi en sväng på något riktigt gott att äta och så köper vi hem grejer och kör en middag i soffan eller så åker vi till Salt i Tylösand och hör regnet piska mot glasväggarna samtidigt som vi har det så himla, himla bra.

Perfekta saker att göra oavsett väder:

> Utforska mysiga gårdscaféer som man kanske inte visste fanns, utforska din hembygd!

> Åka på loppisrunda, vem vet vad du hittar!

> Baka bröd eller andra bakverk som du läst i tidningar eller på bloggar!

> Göra fotoböcker, ja äntligen kan det bli av!

> Träna, för regn är bara vatten!

> Ägna dig åt serie- eller filmmarathon. Tänk vilken lyx att ägna sig åt detta helt utan dåligt samvete!

> Lägga upp saker till försäljning på Tradera och liknande och casha hem en slant på sådant du aldrig använder!

Fyll på listan, vilka fler perfekta saker finns att göra oavsett väder?

IMG_7432 strömma farmlodge sommarcafé kvarn Strömma Farmlodge

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • […] tider på dygnet än vanligt. Men, det finns ju massa fint att göra ändå. Jag älskar verkligen sommarsverige i ur och skur och åker helst utomlands de andra […]

  Sådant jag vill göra - Träningsglädje 2015-07-15 10:39:19 http://www.traningsgladje.se/2015/07/sadant-jag-vill-gora/
  Svara
 • Prima! Tillägg: läsa en bok, skriva nåt, lära hunden (djuret) ett nytt trick, spela spel (Uno-maraton, yatzy eller Den försvunna diamanten passar lika bra på en filt i skuggan en solig dag som på köksbordet en regnig), yoga. Ser fram emot att ses! Oavsett väder.

  Emelie 2015-07-12 22:43:12 http://emelie@ajbooks.wordpress.com
  Svara
 • Vilket inspirerande inlägg!

  JUNITJEJ 2015-07-12 12:44:13 http://www.junitjejen.se
  Svara
 • Underbart!

  Tina 2015-07-12 09:40:35
  Svara
 • det här gillar vi såååå mycket! borde verkligen lära lite av ditt väder-tänk. Är en sån där jobbig väder-snackare jag 😉

  ISA 2015-07-11 23:32:44 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Jag blir så glad när jag läser dina peppande inlägg!! En solig och en regnig dag i Halmstad…perfekt 🙂

  Cecilia 2015-07-11 23:05:57 http://www.nouw.com/vitapioner
  Svara
 • Hade jag varit i Halmstad på den perfekta dagen, hade den även innehållit en tur till Riccardos…

  Nipe 2015-07-11 22:43:25 http://enlitenplatsietern.blogspot.com
  Svara
 • Exakt, varje väder har sin charm.Jag är glad att vi har variationerna, tänka vad trist om det bara var sol.

  Ett tillägg till din lista….göra upp en brasa och lyssna på när veden knastrar.

  Katrin 2015-07-11 22:29:04 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara
 • Du är en sann livsnjutare! Härligt. Man lever ju bara en gång. Låter skönt att sova ute, under bar himmel. Skall testas i sommar!!

  Lisa 2015-07-11 22:13:31
  Svara
 • Jag var mycket mer ”väderberoende” förr om åren, men nu gillar jag i princip allt – för som du skriver finns det alltid möjlighet att anpassa, hitta nya intressen eller göra saker som gör dagen till vad den är menad att vara. Lite så. Sen har jag svårt för ordet perfekt, men vad sjuttsingen, man kan inte gilla allt 🙂

  Emilia 2015-07-11 21:51:05 http://enemilia.se
  Svara
 • […] > tack för sommaren. Sommarprat i radion, långa ljusa kvällar. Grönt i alla nyanser. Vädret spelar mig faktiskt ingen roll, något som också Träningsglädje resonerar om. […]

  Absoluta sommarfavoriter 2015 | En Emilia 2015-07-11 21:39:36 http://enemilia.se/2015/07/11/absoluta-sommarfavoriter-2015/
  Svara
 • Vet inte hur jag ska kunna ta mening 2 i detta inlägg seriöst!! 😉

  Annika - strongday.se 2015-07-11 19:18:37 http://strongday.se
  Svara
 • Hvilket fantastiskt innlegg. Inspo!

  Vibeke 2015-07-11 18:19:52
  Svara
 • Åh, så himla bra inlägg, du gjorde precis min dag! Tack!

  Noor 2015-07-11 17:57:53
  Svara
 • Så himla bra inställning, blev både glad och peppad av inlägget. Tack för en väldigt härlig blogg!

  Camilla 2015-07-11 17:46:02
  Svara
 • vad jag gillade ditt inlägg!!!!
  Visst är det underbart med sol och värme men ska vi verkligen sätta livet på paus i väntan på det där perfekta vädret?
  Nä jag tycker som du, njut av det som är och gör något bra av det!

  Joanna 2015-07-11 16:04:43
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Paulina Forsberg