1. Burgare. Jag älskar en god burgare! Allra helst gjord på högrev och med mangosenap från Johnny’s och ketchup och god dressing och krispiga salladsblad och kanske lite mjukstekt lök. Och så en grillad majskolv och goda wedges eller sötpotatisfries. Alltså mums!

2. Pastasallad som man åt för några år sedan! Kanske äter man pastasallad nuförtiden också men i min familj så var det länge sedan någon blandade ihop pastaskruvar med salladstillbehör och kyckling eller andra grejer. Den typen av pastasallad som jag köpte som takeawaylunch från kyldiskar har ersatts med något annat. Oklart vad. Äter ni pastasallad? Hur som helst, jag vill ta med pastasalladen ut i stor bigpacklåda och dricka bubbel ur platsglas på en picknickfilt. Ja tack!

3. Jordgubbstårta. Ge mig! Förra året ville jag inte se åt en tårta bakad på sockerkaksbotten men i år har jag kommit på nya planer. Jag vill däremot ha jättemycket gojs mellan lagren. Och hög och maffig ska den såklart vara. Ge mig mycket tårta för tusan!

4. Bruschetta före grillningen. Mycket vitlök ska det vara. Och den finaste olivoljan. Och flingsalt. Gärna på ett surdegsbröd som är lantligt och grovt. Ett glas vin till det medan resten av middagen blir färdigt på grillen. Förmodligen är vi fortfarande blöta i håret allihopa eftersom vi varit nere på badstället innan. Jag har stått på stegen jättelänge och ojat mig eftersom jag är en badkruka. Men när en broms kom och anföll mig så hoppade jag i och det var ju inte alls kallt. Ja, det är förra årets minnen jag berättar om. Jag kan ta den där bruschettan nu tack!

5. Rabarbersaft. Citronlemonad. Rårörd hallonsaft. En somrig öl. Kanske den rosa hallonölen från Huså bryggeri. Jag gillar egentligen inte öl men efter en svettig och tuff löptur så är öl tamejtusan det godaste. Fast syrlig saft är det jag drömmer om under mina långpass när jag glömt att ta med mig vatten. Helst vill jag servera det i en sådan där glasdunk med skruvkork och med härlig mynta och frysta bär för ögats fröjd.

Nog om mig – vilken är din allra godaste sommarmat?

[insert]Pizza www.traningsgladje.se[/insert] Den här pizzan åt jag igår. Den kan jag också ta igen, tack!

0