Glad midsommar på er alla, och framförallt – nu kommer sommaren. Vi satt just och pratade förra årets sommarminnen och tydligen var det kallt fram till midsommar då också. Jag minns det inte alls, men enligt min mamma lade vi ut bryggan i älven med stor tveksamhet efter midsommar eftersom ingen trodde att det skulle bli just någon sommar.

Även om solen kikade fram igår så är det idag det verkligen känns som sommar; solen värmer och hängmattan är precis uppmonterad. Jag har på mig korta tights och jag leker med tanken att ett dopp skulle locka efter de intervaller vi snart ska springa.

Vi sprang igår med; på väg hem från midsommarfirandet. Jag stannade till vid en åker en bit innan vårt hus och plockade famnen full med midsommarblomster. Lite tidigare hade jag och springhunden gjort ett stopp för bad och vätskepaus.

När vi kom hem gjorde jag drinkar i glasburk med hjälp av det somrigaste budet från Rynkeby som jag fått några dagar tidigare. Jag blandade mörk rom, äppeljuice från Rynkeby och kolsyrad dryck och garnerade med jordgubbar, citronskivor och lavendel.

Framåt kvällen grillade vi lax och drack bubbel och åt marängtårta och när klockan nästan blev midnatt åkte vi till Gruvberget på “musik i midsommarnatt”, djupt in i de Hälsingska skogarna där det bor fler björnar än människor.

När vi kom hem rullade nattdimman in som dansande änglar genom träden och vi tog en kvällsfika innan vi kröp till kojs framåt 2-tiden.

[insert]sommar hälsingland hazel IMG_7631[/insert]

Hemma från löprundan; med stopp för simtur (Hazel) och för att plocka blommor (jag)

[insert]sommar hälsingland rynkeby IMG_7711[/insert]

[insert]sommar hälsingland rynkeby IMG_7710[/insert]

Somriga drinkar

[insert]sommar hälsingland hazel IMG_7730[/insert]

Den totalt och så fullkomligt älskade blomsterhunden

[insert]sommar hälsingland jordgubbstårta IMG_7758[/insert]

[insert]sommar hälsingland jordgubbstårta IMG_7763[/insert]

Och tårtan!

[insert]sommar hälsingland IMG_7766[/insert]

Midsommarnattens dansande änglar

0