En typisk grej med nya sociala medieplattformar är att man inte förstår vad poängen är med dem innan man satt sig in i hur de funkar. Då är de hur självklara som helst. Därför kan jag inte riktigt förklara tjusningen med Snapchat, men till skillnad från alla filter på Instagram så är Snapchat mer avskalat och på riktigt – det är mer ”live”.

Snapchat är som en bild- eller videochatt. Jag snapchattar väldigt mycket med ett fåtal av mina bästa vänner. Det går snabbare och är enklare än att sms:a till varandra – att spela in en snabb pratvideo eller visa något i bildformat går snabbare än att förklara i text och är enklare än ett mms.

Alla videos eller bilder raderas automatiskt när mottagaren sett dem, och skulle mottagaren ta en skärmdump så får du en indikation om det. När du registrerar dig på Snapchat så är du igång på cirka tre sekunder för du behöver inte hålla på att skapa en egen profil med en massa inställningar eller så – du har bara ett användarnamn.

Man kan antingen välja att skicka sin video eller bild till en specifik mottagare eller skicka ut den till alla sina följare, det kallas för ”stories”. Jag har inte skapat några stories som jag skickat ut till ”alla” ännu, utan snappar alltid direkt till mina vänner – men, se till att följa mig (jag heter ”sararonne”) så ska jag börja med generella stories. Det vore faktiskt riktigt roligt!

Snapchat är den snabbast växande sociala medieplattformen och som de flesta nya grejer så är det de unga som anammat Snapchat. Men den växer nu bland företag och räknas som ”the next big thing”.

Här kan du läsa mer om Snapchat och vad hela grejen är!

Med Snapchat kan ni följa med och se grejer mer live, till exempel hade jag kunnat snappa hur de här bilderna nedan egentligen gick till. Du hittar mig genom ”sararonne”!

[insert]www.traningsgladje.se[/insert]

[insert]www.traningsgladje.se[/insert]

2