Vi har precis upplevt årets kortaste och ljusaste natt och nu går vi mot mörkare tider igen – sommarsolståndet är förbi. Jag fick vara med om min allra ljusaste natt någonsin (i Sverige) eftersom jag kom upp till Åre igår kväll. Solen sken på Renfjället till strax före midnatt då jag tog en löptur till Tegeforsen.

Den enda själ jag mötte var en listig räv på åkern som att döma av den skriande fågeln ovanför var på väg att leta upp ett fågelbo.

Det var en ljus natt. Och luften var frisk och syrerik och förutom den dånande forsen så var allt lugnt och stilla. Om ett halvår rullar vi tryfflar och gräddar pepparkakor i ugn. Vi letar den ekologiska julskinkan och virar papper om julklapparna. Men just nu är det sommar. Fåglarna kvittrar i träden och lövprakten är intensivt grön. Det är nu vi egentligen inte borde få en blund i ögonen eftersom vi är ute och tar in allt det där som ligger gömt när vintern kommer.

[insert]Sommarsolstånd www.traningsgladje.se[/insert]

[insert]Sommarsolstånd www.traningsgladje.se[/insert]

[insert]Sommarsolstånd www.traningsgladje.se[/insert]

0