Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Bäverkroken

Bäverkroken strax utanför Åre (i södra Årefjällen närmre bestämt) är en led jag hört om så många gånger, men aldrig kommit mig för att springa. Men, idag passade det fint med drygt en mils terränglöpning så jag och Hazel laddade för ett skogspass. För Bäverkroken är just det; en stig i skogen mitt i fjällvärlden.

Många som cyklar mountainbike pratar om Bäverkroken och googlar du lite på det så kan du läsa en och annan beskrivning. Mountainbike är inte min kopp med te men jag kan tänka mig att det är coolt att cykla en stig som är så smal – och så djup (lite som ett dike) – att det känns som att cykla i ett spår och det är liksom bara att åka med.

Jag har gått en del av Bäverkroken förra året när vi tog en omväg från Fångåmon ner till Ottsjöns strand. Men jag kom aldrig till den delen idag; för jag villade bort mig någonstans i Vallbo – precis där jag läst att det är knepigt skyltat. Jag hade sprungit 7.5 när jag kom till Vallbo, och sprang på några kilometer till när jag hamnade på samma ställe som jag redan sprungit förbi. Typiskt!

På det stora hela gjorde det inte så mycket – jag fick till ett löppass på någonstans mellan 11-15 km på stigar jag aldrig sprungit förut. Jag hade en fors bredvid mig nästan hela tiden och fick passera den roliga hängbron på bilden nedan två gånger – och kolla vilken hund jag har. Hon tvekade inte en sekund utan spatserade över hängbron som om hon inte gjort något annat, medan jag höll krampaktigt i linan vid sidan av eftersom hängbron var extremt gungig!

Bäverkroken är trots allt en bra runda om man vill springa relativt flackt i fjällen. Blanktjärnsrundan är också en relativt flack runda, liksom Ristafallsrundan som i jämförelse är absolut plattast. Nästa gång ska jag springa Offsjörundan runt Lyckans läger med utgångspunkt från Edsåsdalen, vilket namn va!

Vill man cykla mountainbike utan särskilt många höjdmeter kan nog Bäverkroken vara bra, jag har sett att en del ger den en svårighetsgrad på 3 (av 5). Jörgens är en annan klassiker, då får man nästan inga höjdmeter uppför – men väldigt många fler utför. Det är också en fin runda att springa, även om den är lite blöt just nu. Dessa bilder är tagna från Jörgens tidigare i veckan.

Bäverkroken, Åre www.traningsgladje.se Bäverkroken, Åre www.traningsgladje.se

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Åh. Det är så fint att höra om olika platser runt omkring Åre! Jag gick på fjäll- och friluftslinjen på Hållands folkhögskola för några år sedan så jag har i princip varit på alla ställen du nämner här. Saknar det livet så himla mycket, med utomhus varje dag!
  Ha det fint!

  Ellen 2015-06-25 10:46:42 http://harborellen.blogspot.com
  Svara
 • Håller med om att det är en härlig runda och att du verkar ha en cool hund. Precis som du villade jag bort mig på Bäverkroksrundan. LIte väl spännande men å andra sidan upptäcker man ju nya stigar då!

  Katrin 2015-06-24 21:48:22 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara
 • Otroligt vackert! Vi har så vacker natur i Skandinavien. 🙂

  Svara
 • Vackert, älskar naturen i fjällen! 🙂

  Emmi - explorista.se 2015-06-24 20:46:38 http://explorista.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Elin Johansson
Home
34 kvadrat
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind