Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Sommarmat jag inte kan få för mycket av

1. Burgare. Jag älskar en god burgare! Allra helst gjord på högrev och med mangosenap från Johnny’s och ketchup och god dressing och krispiga salladsblad och kanske lite mjukstekt lök. Och så en grillad majskolv och goda wedges eller sötpotatisfries. Alltså mums!

2. Pastasallad som man åt för några år sedan! Kanske äter man pastasallad nuförtiden också men i min familj så var det länge sedan någon blandade ihop pastaskruvar med salladstillbehör och kyckling eller andra grejer. Den typen av pastasallad som jag köpte som takeawaylunch från kyldiskar har ersatts med något annat. Oklart vad. Äter ni pastasallad? Hur som helst, jag vill ta med pastasalladen ut i stor bigpacklåda och dricka bubbel ur platsglas på en picknickfilt. Ja tack!

3. Jordgubbstårta. Ge mig! Förra året ville jag inte se åt en tårta bakad på sockerkaksbotten men i år har jag kommit på nya planer. Jag vill däremot ha jättemycket gojs mellan lagren. Och hög och maffig ska den såklart vara. Ge mig mycket tårta för tusan!

4. Bruschetta före grillningen. Mycket vitlök ska det vara. Och den finaste olivoljan. Och flingsalt. Gärna på ett surdegsbröd som är lantligt och grovt. Ett glas vin till det medan resten av middagen blir färdigt på grillen. Förmodligen är vi fortfarande blöta i håret allihopa eftersom vi varit nere på badstället innan. Jag har stått på stegen jättelänge och ojat mig eftersom jag är en badkruka. Men när en broms kom och anföll mig så hoppade jag i och det var ju inte alls kallt. Ja, det är förra årets minnen jag berättar om. Jag kan ta den där bruschettan nu tack!

5. Rabarbersaft. Citronlemonad. Rårörd hallonsaft. En somrig öl. Kanske den rosa hallonölen från Huså bryggeri. Jag gillar egentligen inte öl men efter en svettig och tuff löptur så är öl tamejtusan det godaste. Fast syrlig saft är det jag drömmer om under mina långpass när jag glömt att ta med mig vatten. Helst vill jag servera det i en sådan där glasdunk med skruvkork och med härlig mynta och frysta bär för ögats fröjd.

Nog om mig – vilken är din allra godaste sommarmat?

Pizza www.traningsgladje.se Den här pizzan åt jag igår. Den kan jag också ta igen, tack!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Marinerade och grillade champinjoner! Och en marinerad och grillad älgfilé!

  Penélope 2015-06-11 15:15:42 http://www.naturligt-aktiv.blogspot.se
  Svara
 • god sommarmat: halloumiost inlindat i beacon på grillen, champinjoner med en god ostbit innuti inlindad I beacon oxå på grillen

  en sallad med en grillad köttbit till…

  oj oj grillad sockerkaka med grädde/glass till är såå gott!!

  ja grillat för hela slanten

  Pernilla 2015-06-11 11:38:36
  Svara
 • Är väl inte direkt mat kanske, men vattenmelon och jordgubbar! Och all form av frukt och grönsaker som smakar såå mycket bättre på sommaren. Och alla bär! Tänk nyplockade hallon eller blåbär med lite mjölk. Mums!

  Fanny 2015-06-10 21:49:40
  Svara
 • Burgare på den engelska puben The Bell i Hudiksvall. Med nån spännande öl till. Utomhusgrillad korv till skogs. Jordgubbar. Melonsallad med mynta i. Några mackor för att det är enkelt och jävligt varmt ute så en inte orkar laga mat… 🙂

  Mia 2015-06-10 21:15:10 http://www.menmia.se
  Svara
 • Nu blev jag hungrig!
  Jordgubbar, matjessill och färsk potatis, grillat av alla slag och skaldjur! Mmmm!

  Camilla 2015-06-10 21:08:09 http://www.camillatranar.com
  Svara
 • Grille pølse på bål! Lage en sjokoladebanan og grille den som dessert. Spise bringebær rett fra treet. Plukke jordbær fra åkeren. Og salat. Med potetsalat til.

  L 2015-06-10 20:49:49
  Svara
 • Jordgubbar alla dagar i veckan! Och rabarber. Mmmmmmm. Och grillat.

  Paula 2015-06-10 20:36:51 http://livehealthier.blogg.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger