En pistmaskin som stampar genom snötäcket i backen. Ett träningspass längs jämtlandsväg i dis.

Gränsstationen i Torneå. En gumma i ett fönster. Landsorts fyr där nattmörkret drar in. En lätt vind som far upp i Mariabergets backar. Hett och svett på Statt i Härnösand. En tradare på landsväg mellan Kiruna och fjärran. Flämtande ljus i Visby hamn.

Det är då som det stora vemodet rullar in. Och från sjön blåser en ljum men vårkall vind.

I Malmö rispas dimman av färjornas sirener. Och på andra sidan sundet börjar världen. En ensam Volvo sliter i motvinden på Tjörnbron. Bion i Pajala ger “Den sista färden”. Lapplandspilen råmar som ett vilddjur genom natten. Gårdarna släcker sina ljus. Ett stormpiskat Marstrand ber sitt Pater Noster. Stockholm city svajar i sitt rus.

Det är då som det stora vemodet rullar in. Och från sjön blåser en ljum men vårkall vind.

Tradarfik i Docksta i motorvägens skugga. En överdos på Skärholmens station. Vårljusa vägar nånstans på Österlen. Och fyllan växer till på Mommas krog. Frusen törst i kön till studentfesten i stan. Milda drömmar uti monarkin. Kärleken får leva mellan nattskiftet och drömmen. Löparspår längs fjällsjöns höga strand.

Det är då som det stora vemodet rullar in. Och från sjön blåser en ljum men vårkall vind.

[insert]Åresjön www.traningsgladje.se[/insert]

[insert]Åresjön www.traningsgladje.se[/insert]

0