Ibland kan tankarna fara iväg och skapa trassel i huvudet och oreda i magen. Frågetecken kan bubbla upp och ohindrat dela sig likt en cancersvulst. Orosmolnen hopar sig och tveksamheterna består av trubbel och bekymmer. Är jag tillräcklig. Är detta livet. Gör jag rätt. Kan jag. Vill jag. Vad vill jag ens. Borde jag något annat. Varför. Vad är meningen med hela skiten.

Allt det där är tankar som fyller oss alla ibland. En av de saker jag länge jobbat med mig själv är att våga landa när det där utanför snurrar så himla snabbt. Jag har haft en förmåga att leva i inre paus när jag är mellan två skeden, och att andas och tänka i ett vacuum är inget harmoniskt tillstånd. Det är snarare ingenting.

Mitt vacuum kan uppstå ur olika saker; en stressad tid mellan resor, en period mellan två jobb eller en väntan mellan beslut. Oavsett så behöver jag något att fokusera på, att landa tankarna på, däremellan. Det fokuset är – och ska vara: hälsan.

Safety first borde här vara utbytt till health first, men jag tycker safety är bra. Vår hälsa är den plattform som våra liv bygger på och det i sig är en form av safety.

När tankarna vandrar och tveksamheterna bygger bo; fundera på vad som får dig att må bättre här och nu – och gör det. När magkänslan och tankeverksamheten smider planer inför framtiden och du går  och väntar på tecken eller beslut, fokusera på det som får dig att må bra här och nu – och gör det.

För mig handlar det nästan alltid om att gå ut. Att vara ute bland träd och tystnad, hav och fjäll.

[insert]åre ullådalen maj 01[/insert][insert] åre ullådalen maj 02[/insert][insert] åre ullådalen maj 05[/insert] Bilder från Ullådalen, Åre, imorse.

0