Jag älskar hamburgare. Älskar, älskar, älskar! De senaste åren har många hamburgerställen poppat upp i Stockholm men jag har inte ens varit på Flippin’ burger. Däremot har jag varit på Phil’s och Burgers & Beer. Var någonstans äter man den godaste hamburgaren i Stockholm?

Ibland gör jag hamburgare hemma. Men inte så det står i direkt proportion till hur mycket jag gillar det. Från proffsen har jag lärt mig att man inte ska joxa för mycket med köttet när man steker det – rör det så lite som möjligt är rådet. Det tog jag till mig igår när jag brassade burgare på spisen efter löppasset. Jag tog köttet från påsen och la det nästan direkt i stekpannan; kryddade gjorde jag när det stekte till sig.

Hamburgerbrödet kan dock vara den mest intressanta biten från gårdagens middag. Det fina med glutenfria recept är att det går snabbt. Så också glutenfritt hamburgerbröd. Hanna är min pålitligaste källa och jag använde hennes recept för glutenfria korvbröd som jag hittade här. Jag modererade lite i mängderna och gjorde hamburgerbröd. Sak samma, tänkte jag.

Mellan bröden hade jag två skivor hamburgare, stekt ägg och så lite nya såser från Johnny’s som jag hittade på ICA. Smarrigt god middag som det nog blir repeat på ikväll!

[insert]glutenfria hamburgare[/insert]

0